Weerbericht Medemblik: wisselend bewolkt en vrijwel droog

MEDEMBLIK – Vanochtend is het bewolkt en valt er in het zuiden eerst nog regen of motregen. Eind van de ochtend komt de zon van het noordoosten uit tevoorschijn. De wind is zwak tot matig en komt uit een noordelijke richting. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind eerst nog vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. Vanmiddag komen er overal perioden met zon. Eerst is het droog, later ontstaan er enkele buien met daarbij een kleine kans op onweer. De middagtemperatuur ligt rond 20°C. Het waait matig uit het noordoosten.

Vanavond zijn er brede opklaringen en komt vooral in het zuiden nog enkele bui voor, mogelijk met onweer. Er staat een matige wind uit het noordoosten. Komende nacht is het droog, op mogelijk nog een lichte bui in het uiterste zuiden na. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C. Het waait zwak tot matig uit het noorden tot noordoosten.

Morgenochtend zijn er perioden met zon en is het droog. De wind komt uit noord tot noordoost en neemt toe naar matig. Morgenmiddag schijnt de zon geregeld. De middagtemperatuur is ongeveer 21°C, direct aan zee is het met 17°C wat koeler. Later in de middag kan er vooral in het oosten een bui voorkomen, met daarbij een kleine kans op onweer. In het Waddengebied kan bewolking van zee binnendrijven. Er staat een matige wind uit het noordoosten, later kan de wind langs de westkust vrij krachtig worden.

Morgenavond zijn er brede opklaringen. In het Waddengebied is er kans op bewolking vanaf zee. In het oosten is nog een bui mogelijk. De wind uit noord tot noordoost is zwak tot matig, langs de zuidwestkust mogelijk vrij krachtig. (Bron: KNMI)