Weerbericht Medemblik: warm en zeer zonnig zomerweer

Weerbericht 14 juni 2023

MEDEMBLIK – Vanochtend is het droog en zonnig. De wind is matig uit het oosten. In het Waddengebied en op het IJsselmeer is de wind af en toe vrij krachtig. Vanmiddag ontstaat er vooral in het noordoosten bewolking. Verder is er veel ruimte voor de zon en is het overal droog. De maximumtemperatuur varieert van 25°C in het noordoosten tot 28°C in het zuidwesten. Op de Waddeneilanden is het met 22°C wat minder warm. Er staat een matige wind uit een oostelijke tot noordoostelijke richting. In het Waddengebied en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar vrij krachtig, mogelijk af en toe krachtig, windkracht 6.

Vanavond verdwijnt de bewolking weer. Het is droog. De oostelijke wind neemt geleidelijk af naar zwak tot matig. In het Waddengebied en op het IJsselmeer is de wind nog lang vrij krachtig.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 12°C in het noordoosten tot 17°C in het zuidwesten. Op veel plaatsen is er weinig wind, in het westelijk kustgebied is de wind matig uit het noordoosten.

Morgenochtend zijn er in het oosten enkele wolkenvelden aanwezig, elders schijnt de zon volop. Het blijft droog. De oost- tot noordoostenwind is zwak tot matig. Morgenmiddag schijnt de zon vooral in het noorden, elders ontstaat er wat bewolking. Het blijft overal droog. Het wordt maximaal 24°C in het noordoosten tot 27°C in het zuiden. Op de Wadden blijft de temperatuur met ongeveer 21°C wat achter. Er waait een overwegend matige wind uit het noordoosten.

Morgenavond lost de bewolking op. Het is droog. De noordoostelijke wind neemt geleidelijk af naar zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Loading