Weerbericht Medemblik: Vanavond en morgen kans op gladheid door sneeuw of bevriezing van natte wegen (code geel).

WEST-FRIESLAND – Vanochtend is het bewolkt en valt er in het midden en zuiden regen en plaatselijk ook natte sneeuw. In het noorden kan een enkele bui met natte sneeuw voorkomen. De wind is westelijk en overwegend matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig tot krachtig, kracht 5 tot 6.
Vanmiddag valt er van tijd tot tijd regen of (natte) sneeuw. In de kustprovincies kan een klap onweer voorkomen. Op veel plaatsen blijft het bewolkt, in het noorden is er af en toe zon. De maximumtemperatuur komt uit op een graad of 4. De wind is overwegend westelijk en zwak tot matig.
Vanavond valt er in Zuid-Limburg nog (natte) sneeuw. In de rest van het land komt een enkele bui voor, soms met (natte) sneeuw, hagel en een klap onweer. In de loop van de avond gaat het licht vriezen. Door bevriezing van natte wegen of door sneeuw kan het plaatselijk glad worden. De wind is zwak tot matig uit het westen.

Komende nacht komt er in het noorden nog een enkele winterse bui voor. Tegen de ochtend gaat het in het uiterste zuiden regen en (natte) sneeuw vallen. De minimumtemperatuur ligt rond -2°C. Door winterse neerslag of door bevriezing van natte wegen is het plaatselijk glad. Er is weinig wind.

Morgenochtend is de zon in het noorden mogelijk even te zien en is het droog. In de zuidelijke helft is het bewolkt en valt (natte) sneeuw met plaatselijke gladheid tot gevolg. Er is weinig wind.
Morgenmiddag is het in het noordelijk kustgebied af en toe zonnig. Elders komt meer bewolking voor. In het zuidoosten valt er eerst nog (natte) sneeuw. De maximumtemperatuur komt uit op een graad of 4°C, in het zuidoosten enkele graden lager. De oostelijke wind is zwak, in het zuiden matig.
Morgenavond komen er in het noorden enkele opklaringen voor en is het droog. In het zuiden gaat weer (natte) sneeuw vallen. Door de (natte) sneeuw of door bevriezing van natte wegen is er kans op gladheid. Er is weinig wind. (Bron: KNMI)