Weerbericht 27 juli 2023

Weerbericht Medemblik: herfstachtig met buien en soms veel wind

MEDEMBLIK – Vanochtend is het bewolkt en regent het flink door. De wind is eerst nog zuidelijk, maar draait naar het zuidwesten. Boven land is de wind matig en langs de westkust (vrij) krachtig, langs de zuidwestkust mogelijk even hard, windkracht 7. In het noordoosten van het land blijft de wind tot aan het einde van de ochtend uit het zuidoosten waaien. Vanmiddag is het bewolkt en (mot)regent het van tijd tot tijd. De maximumtemperatuur bedraagt ongeveer 18°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, langs de westkust (vrij) krachtig, windkracht 5 of 6. Langs de Zeeuwse kust kan het eerst nog hard waaien met windkracht 7.

Vanavond blijf de bewolking overheersen en regent het nog af en toe. In het noorden vallen enkele buien en mogelijk komt in het Waddengebied ook onweer voor. De zuidwestenwind is matig en langs de Zeeuwse kust (vrij) krachtig, windkracht 5 of 6.

Komende nacht valt er af en toe lichte regen of motregen. Met een minimumtemperatuur van ongeveer 16°C wordt het een zachte nacht. De wind uit het zuidwesten is meest matig.

Morgenochtend is het bewolkt en plaatselijk valt wat regen. De wind uit het zuidwesten is meest matig. Morgenmiddag zijn er veel wolken en vallen enkele lichte buien. Misschien is in het noorden de zon even te zien. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het zuiden tot plaatselijk 22°C in het noorden als de zon doorbreekt. Er staat een overwegend matige wind uit een zuidwestelijke richting.

Morgenavond is het op de meeste plaatsen bewolkt en vallen er vooral in het oosten nog enkele buien. De zuidwestenwind blijft matig van kracht. (Bron: KNMI)

?size=ani 12 Actueel

Loading