Weerbericht 2 augustus 2023

Weerbericht Medemblik: buien, in de middag droger, vanavond weer regen

MEDEMBLIK – Vanochtend is er veel bewolking en regent het op de meeste plaatsen. De wind waait uit zuidelijke richtingen en neemt langs de westkust toe naar krachtig tot hard, windkracht 6-7. Elders is de wind matig. Vanmiddag regent het eerst in het noorden nog. Verder zijn er perioden met zon en blijft het op veel plaatsen tijdelijk droog. In het oosten en zuidoosten ontstaan in de loop van de middag enkele stevige onweersbuien, mogelijk met hagel en windstoten. De maximumtemperatuur ligt rond 21°C. De zuidwestenwind is matig, langs de westkust krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Vanavond neemt de bewolking toe en gaat het weer regenen, langs de kust is er kans op onweer. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, langs de kust eerst nog krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Komende nacht zijn er buien. Aan de kust en bij het IJsselmeer is er kans op onweer. Plaatselijk kan veel regen vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind met in het zuiden windstoten rond 60 km/uur. Aan de zuidwestkust is de wind krachtig, mogelijk hard, windkracht 6 of 7.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt met buien. De wind is westelijk, matig, aan de westkust krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. Aan de zuidwestkust zijn kortdurend zware windstoten rond 75 km/uur mogelijk. Morgenmiddag is het half tot zwaar bewolkt met enkele buien, in het noorden en oosten mogelijk met onweer. In de loop van de middag klaart het in het westen op. De maximumtemperatuur ligt rond 20°C. De wind komt uit het westen tot noordwesten en is matig, aan de westkust krachtig, windkracht 6.

Morgenavond zijn er in het oosten eerst nog enkele buien. Elders zijn er flinke zonnige perioden en blijft het droog. De wind is west tot noordwest, matig, aan de kust eerst nog (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

?size=ani 12 Actueel

Loading