Weerbericht Medemblik: bewolkt en vrij zacht. Vandaag overwegend droog, woensdag enkele buien

MEDEMBLIK – Vanochtend is het zwaar bewolkt, alleen in het noordwesten is er een enkele opklaring. In het zuiden komt plaatselijk mist voor. Vooral in het noordoosten kan ook wat motregen vallen. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig.

Vanmiddag blijft het vrijwel overal bewolkt. Alleen in het uiterste zuiden is later een opklaring mogelijk. Met name in de noordelijke helft kan af en toe wat lichte motregen vallen. Het is vrij zacht met maximumtemperaturen rond 10°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig. Vanavond blijft het vrijwel overal droog. Er staat weinig wind.

Komende nacht is er vooral in het zuidoosten kans op mist. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 2°C plaatselijk in het zuidoosten tot 7°C in het noorden. Er is weinig wind, aan zee staat een zwakke tot matige wind uit zuidoost.

Morgenochtend lost de eventuele mist op en is de zon vooral in het oosten nog even te zien. Van het zuidwesten uit wordt de bewolking dikker en trekken enkele buien het land binnen. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuiden. Morgenmiddag is het bewolkt en trekken enkele buien van zuidwest naar noordoost over het land. In het oosten kan het nog 12°C worden, elders wordt het 9 à 10°C. De wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidwest.

Morgenavond blijft het bewolkt en trekken de buien naar het oosten weg, waarna het op de meeste plaatsen droog wordt. De wind is zwak tot matig uit zuidwest tot west. (Bron: KNMI)

Loading