VVW walst over Aalsmeer bij de eerste promotiewedstrijd

WERVERSHOOF – Yotti Papamelodias was vooraf bezorgd over zijn selectie. Maar liefst 5 spelers miste hij. Echter was dit niet te zien bij het spel in begin van de wedstrijd. Aalsmeer 4e geworden in zijn competitie en VVW ook. Aalsmeer was niet opgewassen tegen het ontketenend VVW. De eerste 5 minuten waren voor de thuisclub. Rob Neuvel schoot net naast, Terwijl Jeroen Ezink (Aalsmeer) dacht te scoren, had Scheidsrechter buitenspel geconstateerd. De leidsman marchandeerde echter later wel enigszins met de spelregels. In de 5e minuut kreeg VVW een hoekschop. Deze werd op maat gespeeld op Bert Steltenpool, die raak kopte. “We hebben weleens geoefend op zulke situaties”, aldus Steltenpool na afloop.

Er waren overigens in de 1e helft weinig kansen voor Aalsmeer. De enige handenbinder was Muhammad Malick Lowe, deze wist weleens aan zijn tegenstander te ontkomen. Maar omdat hij te weinig steun kreeg van zijn medespelers waren zijn pogingen doelloos. VVW kreeg menig kans om de uitslag te vergroten voor rust. Het schot op doel van Sil Spigt had meer verdiend, maar raakte de paal. Wederom waren er Kansen voor Bert Steltenpool maar nu stond de doelman van Aalsmeer tekens op de goede plaats. Echter vlak voor rust ontworstelde Steltenpool zich van zijn tegenstander en met de een vrij veld voor zich werd hij vastgehouden. “Rood”, zou je denken. Nee, oordeelde Scheidsrechter Jans uit Petten en marchandeerde daarmee met de spelregels. Jef van der Laarse kreeg slechts geel.

Ruststand 1-0.

Na rust een opnieuw ontketenend VVW. Vrije schop van Joris Schouten net naast en ook een wederom een kopbal van Steltenpool was een prooi voor doelman Danny Boom. Maar op de inzet in de 16e minuut was het weer raak voor Bert Steltenpool. 2-0. Aalsmeer was niet meer bij machte om een vuist te maken. Yotty Papamelodias wisselde zijn gevaarlijkste spelers Bert Steltenpool, Thijs Nugter en Sil Spigt voor respectievelijk Ryan Dekker, Ian Boeree en Rens Grooteman. In zijn achterhoofd de gewisselde spelers te besparen voor het treffen van aanstaande zondag tegen Always Forward. Daarna werd het prijsschieten voor VVW. Eerst scoorde Raymon Koning 3-0 en later nog eens met een voorzet, die rechtstreek doel trof. 4-0. Bankzitter Rayn Dekker scoorde in de slotminuten van de wedstrijd 5-0.

Egidio Oude Groen en zijn staf zullen geschrokken zijn en moeten a.s. zondag behoorlijk aan de bak. Zij hebben echter het voordeel van een thuiswedstrijd. Een mooi affiche; Always Forward-VVW.