Voorbeschouwing Strandvogels – De Rijp, ‘wordt de weg omhoog weer gevonden?’

ONDERDIJK – Dat het nu de laatste tijd goed gaat met Strandvogels kan je niet echt zeggen, aan het begin van het seizoen leek het een hosanna seizoen te gaan worden, maar dat werd tegen het einde van 2023 al de kop ingedrukt toen Strandvogels niet meer wist te winnen. Met vijf gewonnen, 2 gelijkspelen en vijf verloren wedstrijden staat Strandvogels nu op de negende plaats met 26 doelpunten voor en 23 doelpunten tegen.

Of dit de reden is werd niet verteld, maar de huidige trainer moet het veld ruimen na afloop van dit seizoen. Wie de nieuwe hoofdtrainer gaat worden is nog niet door het bestuur naar buiten gebracht.

Lees ook: Strandvogels is het winnen kwijt, weer forse nederlaag nu tegen MOC

Komende zondag komt De Rijp naar Onderdijk, een ploeg die maar een puntje meer heeft dan de Vogels. Wel met één wedstrijd minder gespeeld, maar de verschillen op de ranglijst zijn nog altijd klein. De Rijp is dit kalenderjaar nog ongeslagen, maar heeft ook nog niet gewonnen. Zowel het duel tegen St. George als tegen Kwiek ’78 eindigde in een 1-1 gelijkspel. De Rijp is mede daardoor in deze klasse koploper als het gaat om gelijke spelen, zes keer maar liefst. Er werd slechts één keer verloren, maar door al die gelijke spelen verloor De Rijp dus wel 12 wedstrijdpunten. Strandvogels speelde tot nu toe maar twee keer gelijk, maar verloor al wel vijf keer, waaronder dus beide wedstrijden in dit kalenderjaar.

Strandvogels speelt zelden tegen De Rijp, maar in het seizoen 2011-2012 gebeurde dat zelfs drie keer. Naast beide competitiewedstrijden lootte Strandvogels in het bekertoernooi namelijk ook tegen De Rijp. Die wedstrijd speelde Strandvogels thuis en het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel (jawel, ook toen speelde De Rijp 1-1…..). Omdat in de beker een beslissing moet vallen, werden strafschoppen genomen en die serie won Strandvogels. De Vogels plaatsten zich daarmee voor de tussenronde waarin eersteklasser De Meern een niet te nemen horde bleek.

Het competitieduel thuis tegen De Rijp, later dat seizoen, won Strandvogels met 2-0 door twee goals van Paul Neuvel. Zo’n overwinning kan Strandvogels nu ook bijzonder goed gebruiken, want de ploeg zit lijkt te zitten in de welbekende hoek waar de klappen vallen. En dan is een overwinning een bijzonder goed middel om uit die hoek te komen.

Op de foto: Paul Neuvel loopt juichend weg als hij de eerste van zijn twee treffers tegen De Rijp heeft gemaakt (Foto: v.v. Strandvogels)