Voorbeschouwing Strandvogels 1 – DWB 1

ONDERDIJK – Na twee uitwedstrijden op rij, weliswaar onderbroken door een vrij weekend, volgt zondag 7 november weer een thuiswedstrijd voor de Vogels. Dan komt DWB uit De Weere naar Onderdijk, de huidige nummer 4 van de ranglijst en dus een directe concurrent.
DWB begon voortvarend aan de competitie door Sporting Andijk met 4-0 te verslaan. Een week daarna ging De Weerese Boys echter met 1-0 onderuit tegen RKEDO. Wat overigens niet echt een schande is want die ploeg is nog steeds foutloos. Later volgde ook nog een nederlaag tegen HSV Sport, terwijl van St. George en Kwiek ’78 werd gewonnen. Strandvogels verloor nog niet, maar omdat wel gelijk werd gespeeld tegen Sporting Andijk en St. George heeft Strandvogels maar twee punten meer verzameld. De nummer 2 speelt dus tegen de nummer 4 zodat we echt wel kunnen spreken van een topper.
Wedstrijden tussen Strandvogels en DWB in Onderdijk zijn sinds de eeuwwisseling vaak zeer doelpuntrijk. De laatste zes duels eindigen in 4-1, 4-0, 7-3, 3-4, 1-5 en 4-3. Spektakel verzekerd zondag zou ik zo denken. Al geldt ook hier dat resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst bieden. Beide clubs azen op een toppositie dus er staat zondag heel wat op het spel. Puntverlies betekent waarschijnlijk een nog grotere achterstand op de tot nu toe ongenaakbare koploper RKEDO. Of Kwiek ’78 moet in de derby in De Goorn voor een stunt zorgen. Maar ook dan zorgt alleen een overwinning er voor dat je echt dichterbij komt.