vlinder
Foto: Bruin zandoogje (Johan van der Vegt)

Vlinderwandeling Wierholt

WIERINGERWERF – Vlinders en het Wierholt, het lijkt een combinatie die niet meer weg te denken is uit het excursieprogramma van natuurvereniging Wierhaven. Bijna jaarlijks lijken we prachtig weer te hebben en het zorgt altijd voor een groot arsenaal aan vlindersoorten.

In dit gebied komen vele soorten vlinders uit onze omgeving voor zoals Atalanta, Kleine Vos, Dagpauwoog, Klein geaderd Witje. Maar ook de Gehakkelde Aurelia, het Landkaartje en het Bruin Blauwtje zouden we kunnen tegenkomen, soorten die je niet dagelijks ziet.

De deelnemers zullen vooral zoeken naar dagvlinders, maar uiteraard kijken ze ook uit naar (dagactieve) nachtvlinders, libellen, sprinkhanen en vogels. En wie weet wat voor moois we onverwacht nog meer te zien krijgen. Vorig jaar zat er ter afsluiting een grote groene sabelsprinkhaan op het fietszadel van een van de deelnemers. Misschien geen heel bijzondere soort, maar wel bijzonder voor wie hem nog nooit gezien had.

  • Tijd: zaterdag 22 juli 2023 om 14.00 uur
  • Verzamelplaats: Parkeerplaats bij het Wierholt aan de Sluitgatweg te Wieringerwerf
  • Kosten:  leden en kinderen tot 18 jaar kunnen gratis deelnemen; niet-leden betalen €2,00
  • Aanmelden tot en met vrijdag 21 juli per e-mail naar educatie@wierhaven.nl onder vermelding van naam en telefoonnummer.

Loading