Topprestatie Iris Tiben en Sofia Schilder, Beau Wagemaker na val toch nog zevende

WEST-FRIESLAND – Afgelopen zaterdagavond werd op de ijsbaan in Alkmaar ronde 13 van de Ruiter Dakkapellen Marathon verreden met natuurlijk weer een hand vol rijdsters uit West-Friesland aan de start. Een marathon die diverse ontsnappingspogingen kende maar allemaal op niets uitliepen waardoor de race zelf op een eindsprint ging uitlopen.

De race zelf kenden wel een paar momenten van schrik, zo viel Beau Wagemaker maar ze wist ook weer razend snel op te staan waardoor ze gelukkig niet al teveel achterstand op het peloton op liep en na drie rondjes weer kon aansluiten.

Beu vertelde na afloop tegen deze website::

Tekst gaat verder onder de foto

Voor de uit Hoogwoud afkomstige Sofia Schilder, die na dit seizoen stopt bij haar huidige ploeg en nog op zoek is naar een andere ploeg, was afgelopen zaterdag een dubbelslag. ’s Middags werd Sofia bij de Junioren A. al Nederlands Kampioen en ’s avonds sprintte ze mee om de zege samen met winnares Lianne van Loon, de nr. 2 Esther Kiel. Sofia wist de derde plaats voor zich op te eisen waardoor zij haar eerste podiumplek bij in de Topdivisie wist te pakken.

Iris Tiben schaatst zich in de top 10

Een prestatie die zeker niet onbelicht mag blijven is de topprestatie van Iris Tiben uit Medemblik. Ze kwam, zo vertelde zij na afloop, met het doel om lekker mee te rijden, vooral ervaring op doen en kijken waar het schip strand, zeker gezien deze wedstrijd voor Iris Tiben een doorstroomwedstrijd was bij de Topdivisie Dames.

Iris Tiben: “Gedurende koers merkte ik dat ik er lekker in zat, voelde me sterk en kon goed meerijden. Er werden een aantal aanvallen geplaatst, maar echt los kwam het niet. Met nog ongeveer 10 rondjes te gaan zocht ik mijn teamgenootje Anne Leltz op waardoor we samen mooi naar voren konden rijden. Hierdoor kreeg ik ruimte om goed mee te rijden voor de eindsprint. Dit resulteerde voor mij in een 6e plaatst. Dat geeft weer een goed moraal voor de beloften volgende week in Amsterdam.”

Eén gedachte over “Topprestatie Iris Tiben en Sofia Schilder, Beau Wagemaker na val toch nog zevende

Reacties zijn gesloten.