Tips voor laatste weekje vakantie, waar kunnen we nog naar toe.

zelfbakken

MEDEMBLIK – De kinderen hebben nog een week vakantie en aangezien de weergoden het niet echt toelaten om lekker buiten te gaan spelen en/of naar het strand te gaan, hebben wij voor u een paar mooie uitjes in de omgeving van Medemblik op een rijtje gezet. Uitjes die vooral ook geschikt zijn voor kinderen van tussen de 2 en 16 jaar.

Zo kun je in het Bakkerijmuseum in Medemblik koekjes versieren en kan je in het Stoommachinemuseum kennis maken met hoe stoommachines werken en zelfs een stoomdiploma halen, of voel je ridder in een echt kasteel in Kasteel Radboud.

25e20e b2d890c03e844e6983ceb1543e867868mv2

Door de warme temperatuur, de hoge luchtvochtigheid en natuurlijk de prachtige flora en fauna die je om je heen ziet, lijkt het of je in de tropen bent. Tussen de bloeiende planten fladderen de meest bijzonder gekleurde vlinders in allerlei soorten en maten opzoek naar nectar en fruit. In de tuin staan educatieve bordjes met veel informatie over de vlinders en bij de entree kan een fotokaart meegenomen worden zodat jong en oud zelf op zoek kunnen gaan naar de meest voorkomende soorten. Ook is er een gratis speurtocht waarbij kinderen kunnen ontdekken hoe de vlinders leven, wat ze eten en hoe ze zich voortplanten. Hierdoor is het bezoek aan de vlindertuin niet alleen een leuke, maar ook een leerzame ervaring ! Meer weten? Klik hier.

sow

Bij binnenkomst kom je in de Regentenkamer waar leuke items te koop zijn.  Nadat je de toegang geregeld hebt ontvang je een tablet met uitleg voor het gebruik bij de rondgang door het museum. Op die tablet staan een aantal korte filmpjes. Daarna ga je naar de garderobe waar je gebruik kan maken van een kluisje. Door de glazen deur kun je het depot inkijken. In dat depot liggen meer dan 10.000 objecten die wisselend in het museum een plaats krijgen. Eventueel kun je, als het niet in gebruik is, de Regentessekamer bezoeken en het goudleer bewonderen. Het is bijna onmogelijk om alles te beschrijven wat er te zien, te doen en te beleven is.Je bent van harte welkom! Meer weten? Klik hier..

20e

Hoewel je soms verbaasd bent over wat er allemaal is veranderd in de twintigste eeuw, zul je ook veel herkennen. Die oude woonkamer doet denken aan de kamer van oma. Op die bromfiets heeft vader jaren rondgereden. Met dit speelgoed speelde ik vroeger ook en die radio stond bij ons thuis. Het Museum van de Twintigste Eeuw is een waar Feest der Herkenning. Je ontdekt leuke voorwerpen van vroeger, maar leert ook over armoede, hard en lang werken en eenvoudige woonomstandigheden. Niet eerder veranderde er in één eeuw zoveel als in de twintigste eeuw! Een eeuw die iedereen meer vrije tijd bezorgde, een ieder mobieler maakte, denk maar aan auto en (brom)fiets, een eeuw die ons over de hele wereld liet communiceren en onze samenleving drastisch veranderde. Meer weten? Klik hier..

Loading