Tessa Neefjes begint 2024 goed met zege in Egmond-Pier-Egmond

WERVERSHOOF – Tessa Neefjes kan tevreden terugkijken op Egmond-Pier-Egmond, in de race die bepaald niet gemakkelijk was door de straffe wind die uit het westen waaide bleek Neefjes een klasse apart te zijn. Vooral Tessa’s technische vaardigheden bleken op het zand van Egmond het verschil te maken.

Tot halverwege de race bleven Maud Rijnbeek en Riejanne Markus nog in het spoor van Neefjes, de regerend Europees Kampioen Strandrace, maar bij Castricum bleek dat Neefjes als enige niet hoefde af te stappen om een stuk lopend te moeten afleggen waardoor zij een flinke voorsprong kon nemen.

Neefjes finishte in een tijd van 01:04:48, en pakte zo haar tweede zege in Egmond-Pier-Egmond. Maar als het aan Tessa Neefjes ligt is het niet de laatste overwinning en komt zij in de editie 2025 weer aan de start om voor een derde zege te gaan. Deze vind plaats op 11 januari 2025.

In gesprek met deze website vertelde Tessa over haar wedstrijd.

Bij de mannen ging de zege naar Ramon Sinkeldam voor Jonas Rickaert en Rick van Breda. Ook bij de mannen ontstonden meerdere waaiers door de straffe westenwind.

Foto: GP Groot Egmond-Pier-Egmond