Terug in de tijd op het Hertenkamp, ‘kijk daar loopt een mammoet’

ENKHUIZEN – Op dinsdag 20 februari gaan we het Hertenkamp in Enkhuizen heel ver terug in de tijd! Naar de tijd toen grote grazers als de Mammoet op Nederlandse bodem liepen. Erwin Kaspers geeft een korte presentatie over de ontstaansgeschiedenis van de aarde, waarna we aan de slag gaan met het slijpen en “prepareren” van echte mammoetbotten. Deze mag je mee naar huis nemen, een souvenir van 60.000 jaar oud!

Deze workshop bij Hertenkamp Enkhuizen wordt georganiseerd in samenwerking met de geologische vereniging Amathysta. Ze nemen kisten vol fossielen van botten en kiezen van Mammoeten mee, maar ook van Dino’s! Mammoetbotten hebben een heel andere structuur dan de dinobotten, dit kun je goed onder een microscoop bekijken, die deze dag ook aanwezig zijn. Je kunt natuurlijk deze fossielen bewonderen en ze aanraken.

De deelnemers gaan natuurlijk ook aan de slag! Je krijgt een een stukje Mammoetbot of -kies om te slijpen en te polijsten. De kiezen zien er echt heel bijzonder uit en hebben een prachtige kleur en tekening. Wanneer het karweitje klaar is, ontvang je een certificaat van echtheid en mag je jouw Mammoetbot of -kies mee naar huis nemen.

De Mammoetbotten en kiezen zijn ongeveer tussen de 40.000 jaar en 60.000 jaar en komen uit de Noordzee, voor de kust bij Nederland. Weet je eigenlijk wat een fossiel is? Wat weet je over de Mammoet? Hoe zag de aarde er in die tijd uit?

De workshop wordt op twee momenten gegeven: van 10:30 -12:00 uur en bij veel belangstelling nog een keer van 13:00 -14:30 uur. Deelname € 7.50.  Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar tot 16 jaar. Kinderen onder 9 jaar doen het werk samen met hun (groot)ouder of volwassen begeleider.

Om teleurstelling te voorkomen kun je het beste tijdig reserveren. Je bent pas zeker van een plaats als je reservering is bevestigd. Opgave: reservering@hertenkampenkhuizen.nl of telefonisch: tel 0228-320310. Het adres is: Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen.