Tentoonstelling Dorpskerk Opperdoes

OPPERDOES – Kunst kan ons vaak verbluffen en verbazen. Het kan ons in een andere wereld transporteren en ons hart sneller laten kloppen. Kunst is er in verschillende vormen en maten, van schilderijen en beeldhouwwerken tot fotografie en film. Maar heb je ooit gedacht dat kunst ook tot leven gebracht kan worden door middel van borduurwerk? Dat is precies wat er te zien is tijdens de tentoonstelling van geborduurde schilderijen.

De tentoonstelling neemt je mee op een reis door de tijd en door verschillende stijlen van kunst, allemaal gerealiseerd met naald en draad. Het hoogtepunt van onze collectie is het geborduurde schilderij “Het melkmeisje” van Vermeer.

Dit meesterwerk, dat bekend staat om zijn realisme en detail, is tot in de kleinste details nagebootst door onze getalenteerde borduurster Ria van Rossum. Het resultaat is verbluffend, en de levendigheid en rijke kleuren van het originele schilderij zijn perfect weergegeven in het borduurwerk.

Maar “Het melkmeisje” is niet het enige kunstwerk dat ze tot leven heeft gebracht met naald en draad. Onze verzameling bevat een grote verscheidenheid aan geborduurde schilderijen, van traditionele stillevens en landschappen tot moderne abstracte werken. Elke borduursel is een uniek kunstwerk op zichzelf, met een eigen persoonlijkheid en stijl.

De tentoonstelling is niet alleen bedoeld om te bewonderen, maar ook om te ervaren. Bezoekers hebben de kans om Ria in actie te zien terwijl ze werkt aan nieuwe stukken. De organisatie wil graag laten zien dat borduurwerk niet alleen een ambachtelijk vak is, maar ook een vorm van kunst. De tentoonstelling is niet alleen geschikt voor kunstliefhebbers en borduurfanaten, maar voor iedereen die op zoek is naar wat extra inspiratie en vreugde. De prachtige schilderijen zijn een bron van schoonheid en kunnen ons meenemen op een reis door de geschiedenis en de diversiteit van kunst en ambacht.

De organisatie kijkt ernaar uit om je te verwelkomen in de Dorpskerk van Opperdoes. De locatie is gemakkelijk bereikbaar en er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de buurt. Dus waar wacht je nog op? Kom en ervaar de magie van kunst en borduurwerk. De tentoonstelling van geborduurde schilderijen, elke zaterdagmiddag van 1 juli tot en met 12 augustus van 13.00 tot 17.00 uur.

Dorpskerk Opperdoes 

Kerkebuurt 16, 1674 ND, Opperdoes