Sven Huysers uit Andijk mag zich een maand lang ‘sporter van de maand’ noemen

ANDIJK – Sven Huysers(19) uit Andijk is de eerste sporter van de maand in het nieuwe jaar geworden. In het bijzijn van zijn trotse moeder, opa en oma heeft hij de nieuwe vlag van Gymsport Enkhuizen in ontvangst mogen nemen. De vlag mag een maand lang aan de gevel bij hem thuis walperen.

Sven is vanaf september jl lid van Special Sporten bij Gymsport Enkhuizen. Nog maar 4 maanden lid en is nu al volkomen terecht sporter van de maand. Deze sportieveling kan zowel met links als rechts voetballen en paast en trapt de bal over het algemeen kaasrecht. Dat kan niet iedereen. Het hardlopen gaat zich steeds beter ontwikkelen en hij doet maar wat gaag mee met allerlei spellen die groepsgewijs worden gedaan. Hij is zo en zo sportief en een doorzetter, want hij heeft zwemdiploma’s A en B.

Hij woont nog bij papa, mama, zusje Dionne en niet te vergeten poes Sjef. Ook is Sven al jaren een stelletje met Puck uit Obdam. Sven heeft tot de zomervakantie op v.s.o. de Stormvogel gezeten. Nu heeft hij 4 dagen dagbesteding. Twee dagen in de zorgboerderij de Oostertuin in Oosterblokker en twee dagen bij De Makerij in Hoorn. Iedereen mag hem daar graag want Sven is behulpzaam en maakt graag grapjes.

Als je hard werkt en sport moet je ook goed eten en Sven kan daar met pizza’s, patat, pasta en pannenkoeken goed mee uit de voeten. Voorts houdt hij van muziek en is hij fan van Ernst en Bobbie, Buurman en buurman, K3 en niet te vergeten Sinterklaas. Zomers gaat hij maar wat graag met familie kamperen.

Sven sport op de maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur in de gymzaal van wijkcentrum De Bonte Veer, Wielewaal 1 te Enkhuizen. Ook op de woensdagmiddag van 16.45 tot 17.45 uur is er in de zelfde gymzaal sporten voor mensen met een verstandelijke beperking.

Bij Special Sporten worden diverse sporten en spellen vol enthousiasme en plezier gedaan. Basketbal, bal gooien, dansen, hockey, apenkooien, boksen, fitness oefeningen, badminton, tennissen, hardlopen, voetballen, oefeningen met de ringen, etc. Niets moet, (bijna) alles mag. Iedereen sport op zijn/haar eigen niveau. Tijdens elke les worden er als het even kan nieuwe uitdagingen aangegaan.

Kom ook eens kijken! Als je wilt, mag je ook direct meedoen. Sporten en plezier maken. Wat wil je nog meer. Ouders/begeleiders mogen desgewenst altijd de gehele les bijwonen. De eerste twee proeflessen zijn gratis. Iedereen (alle leeftijden) is van harte welkom!

Het vervoer kan geen probleem zijn. De sporter wordt desgewenst met de auto door een vrijwilliger opgehaald, naar de gymzaal gereden en weer thuis gebracht. Kan het nog mooier?

Vek-Wik geeft ook nog op de woensdagmiddag (van 15.45 tot 16.45 uur) sporten/bewegen voor mensen met een lichamelijke en/of visuele beperking. Ook hier staan naast het sportieve gebeuren de sociale contacten en het maken van plezier centraal.

Iedereen uit West-Friesland kan zich voor sporten met een beperking (verstandelijk, lichamelijk en/of visueel) aanmelden.

Wil je sporten/bewegen en plezier hebben, stap over die drempel en doe met ons mee.

Voor meer informatie:

Hans de Vries, sportmetbeperking@vekwik.nl / 06 – 83 20 52 70