Strandvogels 1 – RKEDO 1, het gaat zondag om wie de punten pakt

ONDERDIJK – De competitie nadert z’n ontknoping. Niet alleen worden in deze fase de prijzen verdeeld, ook is het de tijd om je veilig te spelen. En wat dat betreft staat er komende zondag een hele belangrijke wedstrijd op het programma voor Strandvogels, en ook voor tegenstander RKEDO trouwens.

Tekst: v.v. Strandvogels

Na wedstrijden tegen hoog geklasseerde ploegen als VVS ’46, Schagen United, VVW en Spartanen, volgen nu wedstrijden tegen ploegen die op de ranglijst in de buurt van de Vogels staan. Zoals bekend is er dit seizoen een stevige degradatieregeling waarbij drie ploegen direct afdalen naar de 4e klasse. Met nog vijf wedstrijden te gaan kan er nog heel wat gebeuren, maar het lijkt er op dat dit leed zowel Strandvogels als RKEDO bespaard zal blijven. Maar eindigen op plaats 9, 10 of 11 betekent nacompetitie spelen voor lijfsbehoud en uiteraard zou Strandvogels die barrage graag ontlopen. En in dat opzicht is de komende thuiswedstrijd tegen RKEDO zeer belangrijk, want ook zij azen op (minimaal) de 8e plaats.

Eerder in De Goorn wist Strandvogels het onderlinge treffen met 0-2 te winnen en dat was voor Strandvogels de eerste overwinning in de 3e klasse. Voor een dergelijk resultaat zou Strandvogels denk ik nu meteen tekenen, maar daar zal RKEDO niet mee akkoord gaan. De ploeg van de afscheid nemende Frank Knijn is al 6 wedstrijden ongeslagen en speelde in die reeks gelijk tegen Always Forward (0-0) en VVS ’46 (1-1). Nog knapper was de 1-2 winst bij VVW dat daarmee forse averij opliep in de strijd om de titel. Wat opvalt voor een club uit het rechterrijtje is dat RKEDO een positief doelsaldo heeft. Het aantal gemaakte doelpunten is vrij normaal, maar 29 tegengoals is bijzonder laag voor de plek op de ranglijst.

De vorige keer dat Strandvogels RKEDO in Onderdijk ontving werd er met 1-3 verloren. Dat was vorig seizoen en toen kroonde RKEDO zich later tot kampioen. In het seizoen 2019-2020 boekte Strandvogels de laatste thuisoverwinning op RKEDO, het werd toen 1-0 door een goal van Jordy Weel. Wordt hij ook komende zondag weer de matchwinner?

Loading