Simon Loos breidt elektrisch wagenpark uit met eerste vijf eActros koelbakwagens van Nederland 1
Foto: Simon Loos

Simon Loos heeft Europees primeur met eerste eActros 300 trekker van Mercedes

WOGNUM – Transportbedrijf Simon Loos heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan, al diverse vrachtwagens zijn elektrisch aangedreven en worden vooral ingezet in de binnensteden van Nederland waar de vrachtwagens voor zero emissie uitstoot zorgen. Nu heeft Simon Loos een heus Europese primeur met de nieuwe Mercedes eActros 300 trekker

Nauw betrokken bij de ontwikkeling

Drie jaar geleden begon Simon Loos met het testen van wat toen nog een prototype van de eActros was en heeft met de prototype ruim 100.000 kilometer afgelegd. In 2022 kwamen zeven eActros bakwagens naar Simon Loos die op vier locaties worden ingezet, en dit jaar komen daar nog eens 20 stuks bij.

De nieuwe eActros is gebaseerd op de huidige eActros met dit verschil dat de nieuwe eActros door de fabriek wordt afgeleverd met een ePTO met 400 V AC speciaal voor de koelmachine op de trailer. Mercedes gegarandeerd een minimale rijafstand van 220 kilometer en de accu’s van 315 kWh kan met 160 kW worden opgeladen.

Innovatie voor chauffeursvak

Tientallen chauffeurs van Simon Loos hebben een speciaal voor de eActros ontwikkelde training gevolgd. Deze training helpt chauffeurs om zich bewust te worden van belangrijke veiligheidsaspecten van het hoge voltage, zodat ze er veilig mee op pad kunnen. Uiteraard komen ook zaken als de bediening en de werking van de energieterugwinning aan bod in deze training.

Simon Loos is als vooraanstaand logistiek dienstverlener al vanaf 2014 bezig om binnen eigen geledingen ervaring op te doen in elektrisch transport. “Het is zo evident, dat het gewoon moet”, vindt Fleetmanager Wim Roks over de transitie naar emissievrij transport. “Wij pakken de koe bij de hoorns en willen graag voorop lopen. We zijn dan ook ontzettend blij met deze aanschaf. Met deze transportoplossing brengt een grote truckfabrikant een mooi innovatief idee tot werkelijkheid en laat hiermee zien dat het roer is omgegooid, zodat onze branche in de toekomst verder en sneller kan opschalen met zero emissie voertuigen.

Loading