Scooterrijder crasht met zwaar opgevoerde scooter

WIERINGERWERF – Zaterdagavond heeft een bestuurder van een scooter een éénzijdig ongeval gehad waarbij hij diverse verwondingen op heeft gelopen. De onfortuinlijke scooterrijder had het geluk dat passanten hem aantroffen op de Sluisgatweg en direct de hulpdiensten inschakelden.

Diverse verwondingen scooterrijder

Het toegesnelde ambulancepersoneel constateerden o.a. een gebroken been bij de scooterrijder. De scooter zelf is door de politie meegenomen naar het politiebureau voor technisch onderzoek. Deze is vrijwel zeker stevig opgevoerd omdat de crash volgens de bestuurder gebeurde toen hij ruim 100 km/u reed.

Mocht de scooter zijn opgevoerd dan heeft de bestuurder en nog een probleem bij. Het laten opvoeren van een scooter, snorfiets of bromfiets is vaak geen slimme zet. Ten eerste riskeer je flinke boetes of zelfs inbeslagname van je vervoersmiddel. Ook loop je uiteraard meer risico op geldboetes vanwege snelheidsovertredingen. Maar daar komt nog wat bij, want als je een scooterverzekering hebt afgesloten kan het gebeuren dat je verzekering ongeldig wordt verklaard wanneer blijkt dat je jouw scooter hebt opgevoerd.

Wanneer je op een opgevoerde brommer, snorfiets of scooter zit en een ongeluk veroorzaakt dan zal je verzekeraar de schade van de andere betrokkene(n) gewoon vergoeden. Die personen moeten namelijk altijd schadeloos blijven. Maar deze kosten kunnen wel op jou verhaald worden omdat je de voorwaarden van je verzekering hebt overtreden. Bovendien geldt voor een volledig of beperkt casco verzekering ook dat je eigen schade niet vergoed zal worden. Zo heb je dus ineens enorm veel kosten.

Loading