Schapen scheren en zaadbommen maken bij Mak Blokweer

BLOKKER – Hoera, de lente hangt in de lucht! De schapen worden geschoren, de natuur bloeit op en iedereen zit vol lentekriebels. Dat vier je tijdens SPRING!, een vrolijk lentefeest voor het hele gezin, op zondag 29 mei, tussen 10:00 en 16:00 Tijdens SPRING! kun je de hele dag door meedoen met sprankelende activiteiten en demonstraties schapenscheren bijwonen.

Schapenscheren
Een van de hoogtepunten op onze Kijkboerderij elk jaar, is het scheren van de schapen. Van dichtbij zie je hoe de dierverzorger de mooie wollen schapenvacht netjes afscheert. Natuurlijk mag je ook op kraamvisite bij de lammetjes in de schapen- en geitenweide.

Tijdens SPRING! staat ook MAKS’ Biomarkt op het terrein. In de ochtend kun je op een tijdvak naar keuze ontbijten met de geiten. Een unieke mogelijkheid om een lekker ontbijt te nuttigen aan een lange tafel direct aan de wei. Het ontbijt wordt samengesteld met de heerlijkste producten van onze Biomarkt standhouders.

Blije Bijen
Doorlopend is er de activiteit Zaadbommen Maken. Met klei, grond en zaden kneed je vredelievende bloembommetjes die je thuis tot bloei kunt laten komen. De bloemen die uit de zaden groeien trekken bijen en andere insecten aan. Een heerlijke activiteit waarbij je lekker met je handen in de klei werkt!

Toegang is gratis. Voor sommige activiteiten wordt een bijdrage gevraagd.

Ontbijten met de geiten
Reserveren (noodzakelijk) voor ontbijten met de geiten kan je via deze link: https://mak-blokweer.nl/agenda/spring/2022-05-29/
De kosten zijn 5,95  per persoon.

Het ontbijt is vegetarisch met koffie of thee naar keuze. Heb je een speciale dieetwens, laat het ons dan weten tijdens het invullen van het formulier op onze website.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze informatiebalie via 0229-266344 of info@mak-blokweer.nl