Raad van State tikt gemeente Medemblik op de vingers om parkeerproblemen Oostwoud

OOSTWOUD – Een jaar geleden stuurden 30 omwonenden van recreatiepark De Kogge 1 in Oostwoud een brandbrief naar de gemeente Medemblik omdat zij zich grote zorgen maakten over het wijzigen van het bestemmingsplan zodat De Kogge 1 en 2 kunnen worden getransformeerd van recreatie naar wonen.
In de brief aan de gemeenteraad schreven de omwonenden: “Als aanwonende maken wij ons ernstig zorgen en zijn wij zeer verontrust over de voorgenomen wijziging van bestemming van De Kogge. Het Oosteinde, waaraan beide parken zijn gelegen, is een drukke doorgaande dorpsstraat waar geen trottoir is. Aan beide zijden worden auto’s geparkeerd en de parkeerdruk is momenteel al te hoog. Regelmatig wordt er te hard gereden (het is een 30 km/h zone). Dit maakt het levensgevaarlijk om daar te wandelen, zeker voor kinderen.

Raad van State tikt Medemblik op de vingers

De Raad van State heeft vorige week uitspraak gedaan in deze kwestie en daar moest de gemeente Medemblik bakzeil halen. De Raad van State heeft de gemeente Medemblik opdracht gegeven om binnen 16 na verzending van de tussenuitspraak het bestemmingsplan weer herstellen.
De volledige uitspraak leest u hieronder:
uitspraak_202101844_1_r1