Puike prestaties wielrenners Westfrisia in ploegentijdrit Gilze

WEST-FRIESLAND – Net geen podium voor West-Frisia in de Clubcompetitie ploegentijdrit in Gilze. De equipe snelde in de 22 kilometer lange ploegentijdrit achter de IJsselstreek, Jan van Arckel en de combi OWC-De Zwaluwen naar een vierde stek.

Foto: aangeleverd

Na een aantal mindere wedstrijden in de reeks speelt de West-Frisia formatie niet meer mee voor een goede positie in het klassement. In Gilze wilde de ploeg zich echter wel van zijn goede kant laten zien. Onder leiding van tijdritspecialist Thom Severijn kwam een verder vooral jonge ploeg aan het vertrek. De Utrechter vond Mike Doterom en de vier beloften Andijkers Bas Feenstra, Pim Fransen en Daan Jurriaans en Lance Venema aan zijn zijde.

Vanaf het startpodium werd het tempo direct flink opgeschroefd. Bij de eerste van drie doorkomsten dook de ploeg dan ook ruim onder de tot dan toe snelste tijd. In de tweede ronde haperde de goed draaiende machine eventjes, waarna in de laatste ronde het goede ritme weer werd gevonden. Met 26,19 minuten klokte de ploeg aan de meet ruimschoots de snelste tijd, ook ruim onder de tot dan toe staande parcoursrecord. Niet veel later zag de formatie het sterke Zuid-Hollandse Jan van Arckel nog negentien tikken sneller rijden.

In het laatste blok, met op papier de beste teams, bleven de twee snelste tijden opvallend lang staan. Favoriet de IJsselstreek verpulverde de staande tijden en snelde naar 25.48 minuten, waardoor West-Frisia naar drie zakte. Een plaats die pas in het slot moest worden afgestaan. De combi van Oldenzaal en de Zwaluwen bleek met 26.05 ook net even sneller.