Prachtige derde plek voor Beau Wagemaker tijdens het AKM op de Weißensee, 60 kilometer lang met ruim 33km/u schaatsen

HOOGKARSPEL – Na de al mooie 4e plaats in het ONK werd het nog mooier voor Beau Wagemaker door tijdens de Aart Koopmans Memorial. (AKM) wederom op het scherpst van de snede gestreden om de zege. 60 kilometer lang moesten de dames uitvechten wie de beste van het peloton was.

Beau Wagemaker en Janet Beers, beiden uit Hoogkarspel, wisten zich meer dan prima te handhaven in de top van het veld, met een derde plaats voor Beau Wagemaker en een zesde plaats voor Janet Beers. Sophia Schilder uit Hoogwoud wist zich nog nipt bij de eerste twintig te schaatsen door als twintigste te eindigen net achter Lisanne Buurman uit Wervershoof. Wat meer achter in het veld wist Anne Leltz uit Hoogkarspel als de nr. 37 te finishen, Janne Berkhout uit Hauwert als de nr. 48, net voor Leonie Beers uit Hoogkarspel op plaats 49 en Iris Tiben uit Medemblik op plaats 53.

Beau Wagemaker zegt over de wedstrijd tegen Medemblik Praat: “Het startschot klonk rond 8.50. I.v.m. een kortere koers zat het tempo er vanaf het begin goed in. Om een beetje een idee te krijgen, we hadden een gemiddelde van 33,5km/u. Er waren verschillende kopgroepen, maar rond de helft van de koers ontstond de beslissende groep van 14 dames, waar ik bij zat. Er was geen hele goeie samenwerking in de kopgroep, maar uiteindelijk hebben we 2 minuten voorsprong gepakt.

Met nog 2 rondes te gaan (2x 8,7km) begon al helemaal het pokeren, maar we konden de voorsprong behouden. Bij de sprint zat ik redelijk, maar kwam steeds dichterbij en in vergelijking met gisteren waar ik een 4e plaats behaalde kwam ik nu als 3e over de streep

Eén gedachte over “Prachtige derde plek voor Beau Wagemaker tijdens het AKM op de Weißensee, 60 kilometer lang met ruim 33km/u schaatsen

  1. Duimen omhoog voor Beau, maar ook voor jullie. Jullie geven wel aandacht aan de prestaties van Beau. De rest van de media niet.

Reacties zijn gesloten.