Politie zoekt getuigen van een gewelddadige poging beroving 17-jarige jongen.

BOVENKARSPEL – Op zaterdag 8 april even na 23.30 uur is een 17-jarige jongen slachtoffer geworden van een gewelddadige poging beroving. Na bezoek aan de kermis zat het slachtoffer op een schommel op een speelplek aan de Dr. Flemingstraat. Daar werd hij benaderd door een andere jongen die de jas van het slachtoffer wilde hebben. Er is sprake van een grote groep jongeren die dit moet hebben gezien.

Het slachtoffer weigerde, waarna de verdachte het slachtoffer heeft geslagen. Het slachtoffer geraakte buiten westen. Nadat hij bijgekomen was heeft hij zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Er is sprake van mogelijke botbreuken in het gelaat.

De jas is niet weggenomen. Het slachtoffer is slachtofferhulp aangeboden en heeft aangifte gedaan.

De verdachte voldoet aan het volgende signalement:  Jongen van ongeveer 17 jaar oud, donkergetinte huidskleur, gekleed in een blauwe jas met opschrift In Gold We Trust, donkerblauwe pet en donkere spijkbroek.

De politie roept getuigen op zich te melden. Ten tijde van de poging beroving/mishandeling was volgens een getuige een grote groep jongeren aanwezig die het moeten hebben gezien. De politie roept hen op zich te melden via 0900-8844. Mocht je op een andere manier weten wie bij de poging beroving betrokken is dan horen wij dat graag. Dat kan ook anoniem, bel dan misdaad anoniem via  0800-7000.