MEDEMBLIK – De politie heeft in het onderzoek naar een schietincident bij het treinstation in Purmerend twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man uit Amsterdam en een 16-jarige jongen uit Purmerend. Eerder, op dinsdag 13 februari, werd al een 16-jarige jongen aangehouden.
De verdachten zijn woensdagavond 14 februari aangehouden en zitten in beperkingen. Dat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. De 18-jarige verdachte en de 16-jarige verdachte die op dinsdag 13 februari is aangehouden worden vrijdag 16 februari voorgeleid bij de rechter-commissaris.
Op maandagavond 12 februari kreeg de politie rond 20.05 uur melding van een schietincident. Hierbij is een 19-jarige man uit Purmerend om het leven gekomen. Een andere man, een 19-jarige man uit de Medemblik, raakte zwaargewond. Hij ligt op dit moment in het ziekenhuis. Er werd vrijwel direct een TGO gestart. Een TGO-onderzoek is een opsporingsonderzoek dat wordt uitgevoerd door een Team Grootschalige Opsporing. Het TGO is een organisatiestructuur van politie en Openbaar Ministerie (OM) dat is ingericht voor de aansturing van complexe rechercheonderzoeken met een grote maatschappelijke impact.
De politie vermoedt dat een conflict tussen jongeren in Purmerend mogelijk de aanleiding is geweest van het schietincident. Dit wordt verder onderzocht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Lees ook: Jongen (19) uit Medemblik zwaar gewond bij schietpartij Purmerend
Oproep
Hebt u informatie over dit incident maar de politie nog niet gesproken? Neem dan z.s.m. contact op met de politie via 0900-8844. Dat kan ook anoniem, bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden in de buurt van de Stationsweg in Purmerend rond 20.05 uur, bijvoorbeeld van dashcams of deurbelcamera’s. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2024031736.
De politie is op de hoogte dat er beelden circuleren van de overleden man en roept iedereen op deze beelden enkel met ons te delen en uit respect voor de nabestaanden, niet online te verspreiden.