Politie controleert in de gemeente Medemblik, diverse weggebruikers hebben bekeuring gekregen

MEDEMBLIK – De wijkagenten hadden het al aangeven, ‘Juni is controlemaand’ en ze hebben daad bij woord gehouden en op diverse plaatsen in de gemeente Medemblik verkeerscontroles gehouden. Zo was er afgelopen maandag 13 juni in Benningbroek/Sijbekarspel een verkeerscontrole waar met behulp van een laser de snelheid werd gemeten van de weggebruiker. Het blijkt dat de weggebruikers zich goed aan de snelheid houden, of het vooraf melden via de sociale media, want er is maar 1 boete uitgeschreven, deze reed 68km/u waar je maar 50 mag. 

Vandaag is er gecontroleerd in Abbekerk, Hauwert en Onderdijk. Daar was het resultaat: twee boetes voor het niet dragen van een gordel, een boete voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs, een boete voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en een boete voor mobiel bellen.

Vorige week donderdag was er ook controle in Oostwoud ook een verkeerscontrole, en daar maakte een weggebruiker het wel heel erg bont door met een quad een caravan over de weg te vervoeren. De caravan is door de politie van de weggehaald.

De politie blijft de hele maand juni meerdere keren per week deze controles herhalen, en ook op het water zal vaker worden gecontroleerd.