Plannen eigenaar Molenhoek Wervershoof niet met gejuich ontvangen

WERVERSHOOF – ‘Straks moet je door het hele winkelcentrum lopen met je kar om boodschappen te gaan doen,’ ‘wat jammer dat de Deka en slager daar weg moeten,’, ‘waar moeten straks dan parkeren?’, zomaar een paar reacties op Facebook over de plannen die de eigenaar van het winkelcentrum en de gemeente Medemblik hebben om het winkelcentrum weer een toekomst te bieden.

Lees ook: Winkelcentrum Molenhoek Wervershoof gaat op de schop, Dekamarkt en slagerij verhuizen naar andere kant.

In deze plannen verhuizen beide winkels naar de voorkant van het winkelcentrum, komen er woningen en appartementen op de plaats van beide winkels. Volgens de plannenmakers komt zo de loop terug in het winkelcentrum. Maar dat er toch nog zoveel weerstand tegen is, is opvallend gezien het jarenlang klagen van de inwoners van Wervershoof dat de Molenhoek doods is en er veel winkels zijn gesloten.

Ook zien sommige mensen graag een Action in Wervershoof, maar dat lijkt een utopie omdat Action al in het winkelcentrum in Zwaagdijk een grote vestiging heeft. Dat is ook 1 van de redenen dat ook Medemblik naast de pot piest als het gaat om een Action.

Na het tekenen van de intentieovereenkomst gaan de gemeente en Dalpha Real Estate samen onderzoeken of het project ruimtelijk, financieel-economisch, juridisch en maatschappelijk haalbaar is en zal dit bij een positieve uitkomst worden vastgelegd in een anterieure overeenkomst (overeenkomst die vóór een specifieke gebeurtenis wordt gesloten). Het doel van de partijen is om de uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek in de zomer van 2024 af te ronden.

Wethouder Jeroen Broeders: “Met deze ontwikkeling komen we tegemoet aan de ambitie van de gemeente om een nieuw, aantrekkelijk dorpshart voor Wervershoof te realiseren met aandacht voor vergroting van het woningaanbod voor inwoners. Ik ben hier erg enthousiast over en kijk uit naar een positieve samenwerking met Dalpha Real Estate.