Piet, Alma, Piet en Gertjan in het zonnetje gezet door Harmonie Crescendo

MEDEMBLIK – Harmonie Crescendo gaf zaterdag 14 mei een vrolijk voorjaarsconcert. Het enthousiaste orkest nam het publiek mee in een reis rond de wereld. Na het openingsnummer Makalakaboom werd er muziek van verschillende werelddelen gespeeld variërend van Fame uit Amerika naar Mexico met het vrolijke Tijuana Taxi. Omdat het songfestival-avond was werd de laatste Nederlandse winnaar, Arcade van Duncan Laurence, ook ten gehore gebracht.

Crescendo, dat dit jaar haar 125 jarig bestaan viert, een beetje uitgesteld vanwege de COVID maatregelen, kent een hoge mate van ledenbinding. Er werden maar liefst vier jubilarissen in het zonnetje gezet. Piet Korsuize is maar liefst 60 jaar muzikant, Alma de Greeuw en Piet Steeman beide 50 jaar en Gertjan van der Made 25 jaar.

Na de gezellige pauze met de traditionele verloting werd de muzikale rondreis vervolgd door Europa van Ratatouille van de bekende film via een compilatie van klassieke Europese werken naar de hooglanden van Ierland met het Highland Cathedral om af te sluiten in Zweden met ABBA-gold.