Share

Oppermachtige Irene Schouten declasseert het hele peloton

HOOGKARSPEL – In het bestaan van de schaatsmarathon voor vrouwen is het niet vaak voor gekomen dat 1 iemand zo oppermachtig was als Irene Schouten afgelopen zaterdagavond op de Jaap Edenbaan in Amsterdam tijdens de eerste Marathon Cup van dit schaatsseizoen

Haar overmacht was zelfs zo groot dat zij in haar eentje van het hele peloton wegreed en deze op 2 ronden achterstand zette. Ze kon bij wijze van spreke ondertussen een kopje koffie gaan doen en een gevulde koek eten, dan nog had ze gewonnen.

Het is alweer haar zesde overwinning op het ijs van de Jaap Edenbaan in Amsterdam, maar of ze volgende week ook aan de start komt tijdens de 2e schaatsmarathon is nog maar de vraag. In dat weekend moeten de dames zich ook plaatsen voor de diverse afstanden voor de World Cups.

Irene komt op de 1500, 3000, 5000 en de massa start aan de start op het ijs van de schaatstempel Thialf in Heerenveen.

Om het feessie nog groter te maken binnen de ploeg van Albert Heijn Zaanlander finishten Marijke Groenewoud en Maaike Verweij als de nrs, 2 en 3.

Totaal aantal keren gelezen: 47 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De sport redactie van Medemblik Praat wordt gedaan door een fanatieke maar soms ook luie sportredacteur. Met veel energie probeert zij zoveel mogelijk het sportnieuws up to date te houden