Op het supersnelle ijs van Thialf is Beau Wagemaker ook weer 1 van de besten

HOOGKARSPEL – De 11e ronde van de Daikin Marathon Cup werd verreden op het supersnelle ijs van Thialf in Heerenveen, en dat was ook wel te merken aan de rondetijden die de schaatsers lieten noteren. Rondje van 26 tot 29 seconden is snel, heel snel. Helaas liet het publiek het wel deels afweten, waar het bij het NK nog strak uitverkocht was waren nu grote delen van de tribunes leeg terwijl het marathonschaatsen juist heel mooi is om naar te kijken.

Ook de 11e ronde stond bol van de aanvallen waarvan sommigen het bijna lukte om een ronde voorsprong te nemen ,maar dat stonden de in het groen en rood/wit gehulde meiden van Albert Heijn – Zaanlander toch niet toe en haalden de ontsnapten weer terug in het peloton.

Beau Wagemaker leek tot de helft van de race het toch wel moeilijk te hebben om het peloton bij te kunnen houden, vaak zat ze halverwege of wat meer achter in het peloton. Maar met nog 30 ronden te gaan van de 80 ronden die moesten worden gereden leek ze de slag ineens te hebben gevonden en met 25 ronden nog te gaan ontsnapte Beau samen met zes andere rijdsters uit het peloton om een flinke voorsprong te nemen.

Het duurde dan ook niet lang tot Irene Schouten en Marijke Groenewoud het genoeg vonden en zich aansloten bij de kopgroep waarna Marijke Groenewoud in ronde 14 het avontuur opzocht en er vandoor ging en het peloton op een ronde zette. Deze gingen samen met de groep met o.a. Beau Wagemaker en Irene Schouten drie ronden voor het einde van de wedstrijd sprinten voor de ereplaatsen, deze werd gewonnen door Irene Schouten die een ronde daarvoor samen met Esther Kiel uit het groepje achtervolgers was ontsnapt.

In de eindsprint van het achtervolgende groepje finishte Beau Wagemaker als de nr. 6 en staat nu 10e in het tussenklassement. Evelien Vijn uit Wieringerwerf wist de sprint van het peloton te winnen en eindigde als de nr. 12. Een speciale vermelding krijgt Janne Berkhout uit Hauwert die van de jury een mooie 9.9 krijgt voor haar pirouette die zij maakte, helaas was de race hierna voor haar wel voorbij ondanks dat ze nog wel probeerde weer bij het peloton te komen.

Voor Beau Wagemaker staat nu aankomende zaterdag nog ronde 12 op de agenda van de Daikin Marathon Cup in Eindhoven om zich daarna gereed te gaan maken voor de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee.