Oorlogsmuseum Medemblik nu 100% toegankelijk voor mensen met een handicap

MEDEMBLIK – ‘Het Oorlogsmuseum Medemblik wil een museum zijn voor iedereen,‘ zegt Lars Rustenburg. ‘We vinden het daarom belangrijk dat zowel bezoekers als ook onze eigen vrijwilligers die slecht ter been of rolstoel gebonden zijn, zo min mogelijk beperking ervaren tijdens hun aanwezigheid in het museum.

Om dit te realiseren heeft het Oorlogsmuseum nu voor deze groep bezoekers een invalidentoilet laten installeren en beschikt het Oorlogsmuseum ook over een gehandicaptenparkeerplaats. Ook is er een lift aanwezig en is het museum volledig rolstoeltoegankelijk gemaakt en zelfs een geleidehond is nu ook toegestaan.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Rustenburg: “Oorlogsmuseum Medemblik is zeer geschikt voor mensen met een rolstoel en mensen die slecht ter been zijn. Parkeer gemakkelijk op onze gehandicaptenparkeerplaats die 20 meter van de hoofdingang ligt. Op het zoldertje in het jaren ’40 dorpje na, is verder het gehele museum rolstoeltoegankelijk en in iedere museumruimte is er de mogelijkheid om te zitten. We hebben in de expositieruimte ‘Weg naar Vrijheid’ een lift en centraal in het museum is er een invalidentoilet.”

Maar mensen met een visuele of auditieve handicap zijn nu welkom in het Oorlogsmuseum. Rustenburg: “Het Museumteam is bezig om specialistisch aanbod voor mensen met een visuele of auditieve handicap te ontwikkelen. Mocht u het museum willen bezoeken en een visuele of auditieve handicap hebben, dan willen we u vragen ons even te bellen of mailen, zodat we u de huidige mogelijkheden kunnen uitleggen.

Mensen die een geleidehond hebben zijn ook welkom enkel deze zijn alleen toegestaan in de expositieruimtes. Voor toeristen en anderstaligen is er nu ook informatie aanwezig in meerdere talen zoals Engels en Duits, waardoor het Oorlogsmuseum zeer geschikt is voor toeristen en anderstaligen.