Ondernemers Federatie Medemblik vreest sterke toename verkeer WFO-terrein Zwaagdijk-Oost

rotonde wfo

ZWAAGDIJK-OOST – De gemeente Drechterland gaat in Hoogkarspel een nieuwe woonwijk realiseren wat in de toekomst als de wijk gereed is voor een sterke toename van het verkeer richting het WFO-terrein in Zwaagdijk-Oost gaat zorgen en daarmee ook de verkeersonveiligheid voor fietsers en voetgangers groter gaat maken.

Was er eerst sprake om de Tolweg te ontsluiten, nu blijkt dat de gemeente Drechterland heeft besloten om dit voor zich uit te schuiven. De Ondernemers Federatie Medemblik (OFM) ziet door deze plannen en besluit dat bij de ondernemers die op het WFO-terrein zijn gehuisvest de ergernis enkel toenemen. Zij krijgen te maken met nog meer verkeersdruk tijdens de spituren.

OFM en de BWO adviseren de gemeente Medemblik dan ook dringend om maatregelen te gaan nemen voor een ontsluiting richting de Drechterlandseweg. Frits Meester, voorzitter van OFM, zegt hierover: “Aangezien ook het forensische woon-werk verkeer vanuit Hoogkarspel gebruikt maakt van het Bedrijventerrein WFO OOST, zal dus ook in de spitsuren de verkeersdrukte alleen maar toenemen naar de toch al overvolle WFO rotonde. Zoals bekend is dit al voorgelegd aan de provincie NH en zijn hier opnames van gemaakt in opdracht van gedeputeerde Jeroen Olthof.”

OFM wil dan ook dat de gemeente Medemblik deze kwestie gaat aankaarten bij de gemeente Drechterland en hierover met de SED gemeentes in overleg te gaan en te helpen met een afdoende oplossing voor alle partijen. “Wij verzoeken u aanvullend om ons, de besturen van OFM en BWFO op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en ons te betrekken in de te kiezen oplossing(en)” aldus Frits Meester

Loading