Nieuweboer zaalvoetbalster speelbal eredivisieclub Zeemacht

WERVERSHOOF – Na de uitstekende prestaties van de dames in de bekercompetitie van vorig seizoen werden zij gepromoveerd tot het landelijke bekertoernooi. De loting wees uit dat Zeemacht uit de eredivisie de tegenstander zou worden, dit betekende ook dat er met zuivere speeltijd gespeeld werd. In het voorprogramma voor de vrouwen speelde Nieuweboer H1 een oefenwedstrijd tegen Scagha. Een gelijk opgaande wedstrijd eindigde terecht in een 2-2 gelijkspel. Hierna trapten de dames om 21.00 af tegen Zeemacht.

Nieuweboer dames probeerden het wel

Vanaf het eerste fluitsignaal liet Zeemacht zien waarom zij in de eredivisie spelen, de ploeg had veelvuldig balbezit maar door goed verdedigen van Nieuweboer en kordaat optreden van doelvrouw Loes hielden de vrouwen de nul in de openingsfase. Nieuweboer probeerde ondertussen via de uitbraak gevaarlijk te worden. Naomi en Eva kregen echter niet de tijd van Zeemacht om tot grote kansen te komen. Zeemacht kwam halverwege de eerste helft op voorsprong door een goede combinatie en rook nu bloed. Nieuweboer leek wat vermoeid te worden en Zeemacht profiteerde door in korte tijd de voorsprong uit te breiden 0-5. Aan het eind van de eerste helft kwam Nieuweboer er nog goed uit via Ardine en Sarah maar mistte het de scherpte om de nul van het scorebord weg te poetsen.

Uit de rust ging Zeemacht verder waar het gebleven was door de 0-6 te maken. Toch bleef Nieuweboer goed verdedigen en doormiddel van de counter tot kansen te komen. Het lukte Nieuweboer niet om tot scoren te komen want er lag altijd wel een verdedigster in de weg of het vizier stond niet op scherp. Zeemacht kon blijven aanvallen en breidde score langzaamaan uit, Sarah brak nog door voor Nieuweboer maar mikte naast de paal. Zeemacht kwam op de dubbele cijfers door goed ingestudeerde standaardsituaties en Nieuwboer probeerde nog een eretreffer te maken. Een minuut voor tijd leek die dan ook te komen, Eva ging op de keepster af maar zij kon redding brengen. Vlak daarna bracht Zeemacht de stand op 0-11 en hiermee was de wedstrijd afgedaan. Nieuweboer speelde zeker niet onverdienstelijk maar kon het Zeemacht niet echt moeilijk maken. Het oog gaat nu weer op de competitie die voor de deur staat