Nieuweboer Vrouwen 1 wint en Heren 1 trekt aan het kortste eind

WERVERSHOOF – Afgelopen vrijdag stond voor H1 de tweede competitiewedstrijd en voor VR1 de eerste op het programma. H1 speelde een uitduel in Den Helder en de dames mochten in De Dars aantreden tegen Wartburgia.

VR1 had in de voorbereiding al tegen Wartburgia gespeeld en verloren, hoog tijd voor revanche dus. Dat de dames gebrand waren op de overwinning was te zien aan de openingsfase en het scoreverloop. Na de 1-0 van Ardine Tijsseling, wist Eva Woudenberg er 2-0 van te maken. Nieuweboer was niet alleen aanvallend goed, ook doelvrouw Floor van Velzen keepte een uitstekende wedstrijd. Door lang de nul te houden kon Nieuweboer via twee keer Eva Woudenberg en één keer Lotte Kuipers uitlopen tot een 5-0 voorsprong. Hierna kon Wartburgia terugkomen tot 5-2, maar Sarah Grooteman wist de 6-2 op het scorebord te zetten en de marge op 4 te brengen. Wartburgia drukte aan om toch nog een resultaat mee te nemen uit Wervershoof, ondanks de 6-3 en 6-4 kon Wartburgia niet doordrukken en wisten de vrouwen de eerste drie punten binnen te slepen.

Heren onderuit tegen Zeemacht

H1 speelde de week ervoor al tegen Texel 2 maar wist hier geen punten tegen te pakken. In Den Helder moest er daarom gewonnen worden. Het plan was dan ook om de rust te bewaren en te loeren op de counter. Na 10 minuten kon Zeemacht echter op 1-0 komen door een puntertje die pardoes het doel in ging. Nieuweboer ging echter op dezelfde weg verder en kwam beter in de wedstrijd. Na een bralverovering van Joost Kolenberg werd via Koen Bakker en Aeron Stam Mike van Ammers gevonden. Deze wist de bal panklaar neer te leggen voor de doorgelopen Aeron Stam en die kon in de 25e minuut de gelijkmaker binnen tikken. In de tweede helft was het balbezit voor Zeemacht maar kreeg Nieuweboer de beste kansen. De kansen werden echter niet tot doelpunt gepromoveerd terwijl Zeemacht een mooie kopbal scoorde na een lange bal van achteruit. Nu was het zaak voor de heren om aan te zetten, dit lukte aardig maar in de laatste fase wilde het net niet lukken. In de slotfase scoorde Zeemacht nog een keer uit een counter en bracht de eindstand op 3-1. Het spel was goed alleen het resultaat bleef achter…

Volgende week staat een thuiswedstrijd op het programma voor H1 om 20:50 tegen VNS United, dus kom kijken in de Dars!