Nieuweboer verliest van ZVV Urk.

WERVERSHOOF – Na de goede resultaten vorig seizoen in de landelijke beker werd Nieuweboer dit seizoen weer ingedeeld in de landelijke beker. Net als vorig seizoen eerst een voorronde en ook dit seizoen tegen eerstedivisionist ZVV Urk, dat dus twee niveaus hoger uitkomt dan Nieuweboer. In een kolkende sporthal de Dars, inclusief trommelde supporters, begon Nieuweboer te gespannen en te afwachtend aan de wedstrijd. Hierdoor kreeg ZVV Urk ruimte voor haar favoriete spel van inzakken, rustig opbouwen, inspelen en door bewegen. Nieuweboer reageerde hier niet goed op en in de eerste 10 minuten scoorde Urk driemaal. Na de eerste treffer scoorde Stefan Otsen met een verrassend afstandsschot de gelijkmaker. In het tweede gedeelte van de 1e helft begon Nieuweboer na de aangevraagde time-out beter te spelen, echter zonder zelf echte kansen te creëren. Urk kreeg nog een grote mogelijkheid welke door Sven Deen met een maximale sprint en Stan Vertelman werd geneutraliseerd.

Na de wissel een sterker en getergde Nieuweboer dat met volle druk vooruit een stuk gedurfder speelde dan in de 1e helft. Ondanks de solide verdediging van Urk kwam Nieuweboer hierdoor tot een aantal goede kansen, maar in de afronding zat het Nieuweboer net niet mee. Daarnaast greep Urk iedere mogelijkheid aan om het tempo uit de wedstrijd te halen. In de slotfase rondde Urk een counter doeltreffend af, voordat Sven Deen na een forse overtreding op Raymon Koning de toegekende penalty benutte. In de laatste minuut bracht Urk de eindstand op 2-5.

Voor Nieuweboer de les dat Nieuweboer op het hogere niveau voetballend mee kan, maar dat meer gevraagd wordt om resultaat te behalen. Na het verlies in de landelijke beker stroomt Nieuweboer nu in bij de districtsbeker.

Het vernieuwde Nieuweboer H2 speelde voor de districtsbeker zijn eerste wedstrijd tegen het eveneens in de 2e klasse uitkomende Vrone 4. In een leuke, opgaande wedstrijd kwam Nieuweboer snel op voorsprong, maar in de eindfase op een 2-4 achterstand voordat de gelijkmaker scoorde. In de afsluitende penaltyserie was keeper Tim Vertelman met 3 reddingen de uitblinker, waardoor Nieuweboer de penaltyserie met 3-1 won en zich plaatste voor de volgende ronde,

Nieuweboer VR1 trof in tegenstander Zwaag VR4 een gemakkelijke tegenstander en won door 13 doelpunten van de ontketende Eva Woudenberg met 17-0.

Nieuweboer VR1 speelt maandag 13 september tegen ZHO/De Weijver en Nieuweboer H1 vrijdag 17 september om 20.35 in de Dars tegen Demi Sport uit Beverwijk.