Nieuweboer slecht uit de startblokken tegen Limmen

WERVERSHOOF – De eerste zaalvoetbalwedstrijd in een fase met ook veldvoetbalwedstrijden door de week is Nieuweboer in de thuiswedstrijd tegen Limmen slecht bevallen.

Nieuweboer begon goed aan de wedstrijd en in de beginfase werd een snelle aanval van de diepgaande Sven Deen doeltreffend afgerond door Nick Kuin. Even later kwam Limmen na onnodig balverlies in de laatste lijn op gelijke hoogte. Limmen speelde vanuit de verdediging en bij balbezit werd het spel met een diepe bal verplaatst naar de andere zijde van het veld. Nieuweboer ging hierin mee en het spelniveau werd in de loop van de wedstrijd slechter. Nadat Limmen vanuit een diepgeschoten bal met enig fortuin op voorsprong kwam, onderschepte Joost Kolenberg in een duel de bal en scoorde de gelijkmaker.

Na de wissel speelde Nieuweboer met de minuut slordiger en verdween de kwaliteit. Halverwege de 2e helft ronde Raymon Koning een scherpe diepe bal van Joris Schouten doeltreffend af. Nieuweboer kon kort genieten van de voorsprong. Een aanval van Limmen werd gepareerd en de afvallende bal werd vanaf de zijkant hard ingeschoten. Keeper Stan Vertelman heeft de bal alleen gehoord en niet gezien. Nieuweboer probeerde de overwinning te behalen, maar werd in de slotfase verrast door een doeltreffende counter van Limmen. In de slechte slotfase werd door Nieuweboer niets meer gecreëerd.

Vrijdag 1 april speelt Nieuweboer H1 in Wieringenwerf tegen DWOW.

Nieuweboer VR1 ontving in de Olympiahal Sporting S uit Schermerhorn en won verdiend met 8-4.

Nieuweboer VR1 speelt deze woensdag op Texel tegen het op de 2e plaats staande Texel 2 en woensdag 6 april in de Dars tegen RTC.