Nachtelijke zoektocht naar 4 vermiste kinderen, politiehelikopter zocht mee

MEDEMBLIK – Afgelopen nacht van donderdag op vrijdag was de politie druk met een vermissing van een 11 jarig kind. Tijdens de zoektocht bleek deze op weg te zijn met nog een kind van 10 jaar. Kort hierop bleken er ook nog een kind van 12 en 15 vermist te zijn.

Politiehelikopter ingeschakeld

De politie laat weten dat de agenten op de grond druk met zoeken én met informatie inwinnen waren. Op basis van de leeftijd, informatie en zorgen betrof dit een urgente vermissing. De politie zocht dan ook intensief met veel eenheden en kregen hierop assistentie van de politiehelikopter

Door het cirkelen van de helikopter, ging er bij een van de jongeren een lampje branden en deze nam contact met het thuisfront op om te vragen of de helikopter hen zocht. Ondanks dat zij geen precieze locatie konden noemen, kon de politie na uren zoeken de groep met behulp van de helikopter hierop vervolgens snel lokaliseren in goede gezondheid.

De politie hen allen over aan het thuisfront na een goed gesprek.

Weglopen en niks laten horen is geen spelletje,’ laat de politie weten, ‘er waren grote zorgen. Het belangrijkste is het aantreffen in goede gezondheid maar we hopen wel dat de kinderen hiervan geleerd hebben.

Op de foto: De EC135 in gebruik bij de Dienst Luchtvaartpolitie, Schiphol (Foto: Whirlygirl1)

Eén gedachte over “Nachtelijke zoektocht naar 4 vermiste kinderen, politiehelikopter zocht mee

  1. Maar goed dat de politie er 24/7 is. Veel mensen zullen wel weer klagen dat ze wakker zijn gemaakt, tot ze het zelf overkomen en dan erg blij zijn dat ze er zijn

Reacties zijn gesloten.