Molenbad Wognum gaat weer nieuwseizoen tegemoet, er is flink geïnvesteerd in warmtepompen en zonnepanelen

WOGNUM – De voorbereidingen  voor het nieuwe seizoen  zijn  inmiddels in volle gang  en er  wordt  op diverse  plekken al weer hard gewerkt om e.e.a. vlekkeloos te laten verlopen. 

Er zijn 4 nieuwe warmtepompen en 40 nieuwe zonnepanelen geïnstalleerd, het plons- en het instructiebad zijn van een warmtedeken voorzien, de tuin incl. een nieuwe haag is bijgewerkt, de bergruimte  is opgeknapt en van een nieuw dak voorzien  en de vrijwilligers van NL Doet hebben, onder erbarmelijke weersomstandigheden, ook hun steentje bijgedragen. 

De opening van het zwembad staat gepland voor zondag 30 april a.s. en de sluiting voor zondag 10 september. U  kunt  dus op 30 april  a.s. vanaf  12.00 uur de eerste  baantjes zwemmen en na afloop staat  een lekker  bakkie koffie of thee voor u klaar.

De opening zal worden verricht door wethouder G. Gringhuis.

De voorverkoop

De voorverkoop van de zwemabonnementen is ook weer gestart. U kunt tot 29 april a.s. van de goedkopere voorverkooptarief profiteren. Een basis familiejaarabonnement kost in de voorverkoop € 139,– in plaats van € 154,–. Voor een persoonlijk abonnement betaalt u in de voorverkoop € 69,50 in plaats van € 77,–.   

Net als vorig seizoen wordt voor de zwemabonnementen ook dit jaar weer gebruik gemaakt van harde  pvc kaartjes (creditkaartformaat). Het bestuur heeft hier vorig seizoen goede ervaringen mee opgedaan en zullen hier ook het komende jaar weer  gebruik van gaan maken. Ook de betaling zal vanaf dit jaar via dit systeem gaan plaatsvinden. 

De zwemabonnementen kunnen weer online worden aangevraagd waarbij je, via een link, je gegevens en pasfoto’s kunt uploaden. Zoals gezegd vindt ook de betaling van de abonnementen via dit systeem plaats. Om uw abonnementen te bestellen gaat u naar de website “Molenbad.nl”. Vervolgens kiest u voor het tabblad “Bezoekers” en de rest spreekt voor zich.

De gegevens komen bij het abonnementenbeheer van het Molenbad terecht.  Zodra het bestuur uw aanmelding ontvangen heeft, gaan zij het abonnement voor u maken. Uw abonnement kan vanaf 30 april a.s. bij het Molenbad opgehaald worden.                                                                      

Vanaf dit seizoen kunt u niet meer van het oude vertrouwde inschrijfformulier gebruik maken en kunt u zich alleen nog digitaal aanmelden. Indien dit voor u op onoverkomelijke problemen mocht stuiten, kunt u contact opnemen met Tom Beerepoot, welke bereikbaar is onder telefoonnummer: 06 – 53657947.       

Door de sluiting van zwembad de Zeehoek in Wervershoof en die van Frits van de Werf in Hoorn, is het aantal aanbieders van zwemlessen behoorlijk afgenomen waardoor er bij een aantal zwemscholen forse wachtlijsten ontstaan zijn. In dit verband merkt het bestuur op dat e nog kinderen kunnen worden geplaatst en op dit moment geen wachtlijsten hanteren.

Zoals ieder jaar wordt er voor alle kinderen, die kleuren leuk vinden, een kleurwedstrijd georganiseerd. De kleurplaat is te downloaden op www.molenbad.nl.

Print  de  kleurplaat uit, kleur  deze  zo mooi  mogelijk  in en lever  hem  uiterlijk 30 april a.s. in  bij  een  van  de volgende adressen:

Wil Ursem                          Dorpsstraat 14 a te Nibbixwoud

Tom Beerepoot                Sint Agneslaan 49 te Wognum

Tijdens de openingsdag op 30 april worden er uit de ingeleverde kleurplaten 3 winnaars gekozen.