Minderjarige jongens uit Medemblik aangehouden, verdacht van straatroven in Hoorn

HOORN/MEDEMBLIK – De politie in Hoorn heeft donderdag 14 december drie minderjarige jongens uit Hoorn, Medemblik en Amsterdam aangehouden. Zij worden in verband gebracht met een tweetal straatroven diezelfde dag in het centrum van Hoorn. De politie komt, ondanks de aanhoudingen, graag in contact met getuigen die meer kunnen vertellen over deze straatroven.

Op donderdag 14 december rond 14.00 uur werd een minderjarige jongen door drie personen achtervolgd op de Veemarkt/Gedempte Turfhaven. Eenmaal aangekomen op de Nieuwe Noord werd hij door twee van de drie personen onder dreiging van geweld beroofd van zijn bezittingen.

Het slachtoffer is hierbij in het gezicht geslagen. Vervolgens liepen twee vrouwen de jongens tegemoet en schreeuwden richting de verdachten. Hierdoor kon het slachtoffer zich ontdoen van zijn belagers.

De verdachten zijn vervolgens gevlucht richting de Gedempte Turfhaven.Vlak na eerdergenoemde straatroof liepen twee minderjarige jongens rond 14.10 uur bij het station in Hoorn toen zij door drie personen onder dreiging van geweld werden beroofd van hun bezittingen.

Een van de slachtoffers is hierbij meerdere keren in het gezicht geslagen.Inmiddels was de politie op zoek naar de verdachten van de eerste straatroof en zag de groep jongens staan bij het station.

Toen de politie aanrijdend was, zagen zij zowel de verdachten als de slachtoffers het perron oplopen. Een oplettende conducteur heeft de politie gewezen op het feit dat de verdachten in de trein waren gestapt.

De drie verdachten zijn vervolgens aangehouden.

De politie heeft het vermoeden dat de aangehouden verdachten betrokken zijn bij beide zaken. Hun betrokkenheid wordt verder onderzocht. De drie verdachten zitten nog vast en zijn inmiddels voorgeleid.

Getuigen worden opgeroepen zich te melden op 0900-8844 of als u anoniem wilt blijven via 0800-7000