Medemblikker krijgt boete en rijverbod voor veel te snel rijden

MEDEMBLIK – Een 21-jarige Medemblikker wilde op 11 november 2021 gauw naar huis naar zijn jonge gezin. Op de A7 bij Abbekerk zag een motoragent dat de man veel te hard reed. Na onderzoek bleek Q.B. 157 kilometer per uur te hebben gereden, terwijl hij daar 100 kilometer per uur mocht rijden. De man kreeg maandag van de kantonrechter in Alkmaar een boete van 820 euro, waarvan de helft voorwaardelijk en een rijverbod van 60 dagen, waarvan 42 dagen voorwaardelijk.

Het was om tien over zes in de avond en B. dacht dat het al zeven uur was geweest. ,,Ik dacht dat ik daar toen 130 kilometer per uur mocht rijden. Ik had de cruisecontrol van de bestelbus op 140 gezet. Dus het kan nooit dat ik 157 kilometer per uur heb gereden.”

Na het voorval raakte de Medemblikker zijn rijbewijs kwijt. De bedoeling was dat dit voor 18 dagen zou zijn, maar het rijbewijs raakte zoek bij de autoriteiten. ,,Daardoor duurde het twee maanden voordat ik een nieuw rijbewijs had”, zei de verdachte. Hij heeft zijn rijbewijs nodig voor zijn werk.

De officier van justitie hoopte dat het veel te hard rijden van de man een eenmalige uitschieter is geweest. Zowel daarvoor als daarna was dit niet gebeurd en B. heeft wat verkeerszaken betreft een blanco strafblad. De officier eiste 820 euro boete en daarnaast het rijverbod, zoals de rechter dat later ook oplegde.

De rechter hield rekening met de persoonlijke omstandigheden van de Medemblikker en gaf hem een mildere straf. ,,U heeft het in uw eigen hand dat u niet meer te hard rijdt. We gaan ervan uit dat we u hier niet meer zien”, zei de rechter. De man beloofde dat hij zich keurig aan de maximum snelheid wil houden.