Medemblik en de Week tegen de Eenzaamheid

MEDEMBLIK – Van 30 september t/m 7 oktober is het in Nederland de Week tegen de Eenzaamheid (WTE). De gemeente Medemblik besteedt in die week volop aandacht aan het thema eenzaamheid. We willen vooral laten zien dat er altijd hoop is en dat hulp nooit ver weg is.

Eenzaamheid was er altijd al, maar is door de coronacrisis zichtbaarder en voelbaarder geworden. Iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid, het maakt geen onderscheid in leeftijd, geslacht, religie en afkomst. En het kent vele oorzaken zoals schulden, armoede en ziekte.

Wethouder Dirk Kuipers: “Er zijn mooie buurtinitiatieven voor mensen om elkaar te ontmoeten. Zoals sinds begin augustus de Huiskamer in Andijk. Daar is iedereen welkom voor een kop koffie en een praatje met buurtbewoners. Het is een prachtig voorbeeld van hoe eenvoudig en doeltreffend een initiatief kan zijn. Ook in andere plaatsen ontstaan soortgelijke buurthuiskamers.”

In aanloop naar de WTE brengen we het thema en de week onder de aandacht met interviews met 5 verschillende mensen die eenzaamheid ervaren hebben. Tijdens de WTE zijn er onder de noemer ‘Kom erbij!’ allerlei activiteiten, voor alle leeftijden. Kuipers: “Ik hoop dat de Week tegen de Eenzaamheid aanleiding geeft tot nieuwe ontmoetingen en goede gesprekken.”

Voor de interviews en de activiteitenkalender, kijk op www.medemblik.nl.

Afbeelding van Pexels via Pixabay