maisdoolhof
Foto aangeleverd

Maisdoolhof Wieringerwerf; hét gezinsuitje van deze zomervakantie!

WIERINGERWERF – Aan de Oosterterpweg 12 schieten de maïsplantjes al uit de grond. 8 weken geleden is daar voor de tweede keer op 2 hectare land het maïsdoolhof van Leven van de Wind ingezaaid. Vanaf aanstaande zondag staat het maïs hoog genoeg zodat jullie deze zomervakantie weer lekker kunnen dolen en dwalen in het oerwoud van maïs in Wieringerwerf.

Ze zouden het maar één keer doen, Jacco en Marbel de Graaf. Maar na het enorme succes en de gezelligheid op de boerderij konden zij het niet laten om ook dit jaar weer een maïsdoolhof aan te leggen op hun akkerbouwbedrijf aan de Oosterterpweg. Marbel legt uit: “Vorig jaar hadden we geen idee wat we konden verwachten. Hoe werkt de aanleg van zo’n doolhof eigenlijk? Is er wel animo voor in de omgeving? Wat betekent het eigenlijk voor onszelf? Maar we gingen met het hele gezin de uitdaging aan. En met succes! Velen duizenden bezoekers hebben plezier beleefd in ons Hollandse groene oerwoud. Daar doe je het uiteindelijk voor”.

Het inzaaien van het doolhof is op hele innovatieve wijze gedaan. Jacco vertelt daar enthousiast over: “Dit doolhof is met behulp van GPS direct op het land ingezaaid. Het zijn niet gewoon paadjes en kronkels waar je doorheen loopt, maar allerlei afbeeldingen uit de natuur. Het is altijd spannend of je ideeën uiteindelijk werkelijkheid worden. Maar als het lukt is het vooral van boven een spectaculair gezicht!”

Ben je dus op zoek naar een leuk uitje deze zomervakantie? Bezoek dan voor 4 euro per persoon het maïsdoolhof van Leven van de Wind. Er is een speurtocht, een ballenbad, een fotopunt en de kinderen kunnen zich vermaken met de skelters en traptrekkers op het erf van Jacco en Marbel.  Meer informatie over het doolhof en een plek reserveren kan via www.levenvandewind.com/maisdoolhof.

Loading