Lysanne Huele keert na jaar Quintus terug naar Westfriesland/SEW

NIBBIXWOUD – Cirkel- en hoekspeelster Lysanne Huele komt na een jaar Quintus volgend seizoen weer terug naar Westfriesland SEW in Nibbixwoud. Zij doorliep haar jeugdopleiding bij WF SEW en komt weer terug bij het team van trainer Michael Vijverberg.

Westfriesland SEW is blij dat Huele terugkeert. “Met Lysanne halen we een speelster terug die enorm gedreven is. Ze is een speelster die openstaat voor het proces en wil alleen maar beter worden. Dit is juist de mentaliteit waar we mee vooruit kunnen en het past ook bij de persoonlijke ontwikkeling van de overige speelsters binnen de selectie. Ik kijk er naar uit om samen met haar, haar ambities en doelen te laten behalen” , zegt de Michael.

Dit seizoen heb ik een heel leuk en leerzaam jaar bij Quintus”, vertelt Lysanne Huele. “Ik krijg veel ruimte om mijzelf verder te ontwikkelen in een leuk en gezellig team. Maar vanwege de reistijd en omdat ik denk dat de huidige trainersstaf mij goed verder kan helpen met mijn handbal-carrière, keer ik toch terug naar SEW. Afgelopen seizoen heb ik mij bij Quintus op de cirkel verder ontwikkeld. Hierdoor kan ik naast de rechterhoek positie ook ingezet worden op de cirkel. Ik wil graag nogmaals in de Europacup spelen en met WF SEW werken naar een kampioenschap. Ook heb ik nog steeds de droom om ooit in het buitenland te handballen. Ik kijk ernaar uit om met de meiden, met wie ik al sinds de jeugd speel en train, weer te handballen. Samen met de nieuwe meiden hoop ik er een succesvol seizoen van te maken, waarin we weer mooie stappen zetten om uiteindelijk kampioen van Nederland te worden.” 

Westfriesland SEW heeft zich door de overwinning op Quintus, verzekerd van deelname aan de Europacup komend seizoen. Het team speelt zondag 21 mei om 13.00 uur (uit) en zaterdag 27 mei om 19.00 uur (thuis) tegen Venéco VELO om de derde plaats in de Eredivisie.