Kogel is door de kerk, Medemblik sluit overeenkomst voor bouw woning Simon Koopmanstraat Wervershoof

WERVERSHOOF – Het sleept al vele jaren voort de ruzie over de bouw van een woning op de Simon Koopmanstraat 161 in Wervershoof. Volgens de gemeente Medemblik die jaren geleden al in het archief van de voormalige gemeente Wervershoof bouwtekeningen uit 1967 en 1972 vond waarop te zien is dat op nr. 161 geen bebouwing aanwezig is, en daardoor ook de poot stijf hield , ‘geen woningbouw’

Directe buren protesteerden

Directe buren van de locatie hebben in een eerder stadium al protest aangetekend tegen de plannen om er een woning op te bouwen. 1 van de buren is bang voor verzakking van zijn perceel door de komst van een kelderbak van 6 bij 15 meter maar ook verwacht de buurman een flinke aanslag op zijn privacy doordat de woning ca. 7 tot 8 meter achter zijn woning reikt en de woning erg hoog wordt en boven de woningen in de directe omgeving zal uitsteken. De buren hebben direct aangegeven mochten de plannen doorgaan zij met een verzoek om planschade zullen komen.

VVD wilde toch nog eens kijken of het wel kon

Tom Beerepoot van de VVD fractie in Medemblik wil dat het college nogmaals gaat kijken of het toch niet mogelijk is dat op dit perceel door Kino en Gerda Steur een huis kan worden gebouwd.  Onder begeleiding van Buro Rijkweidte zijn beiden al tijden bezig om de vergunningen te krijgen maar tot op de dag vandaag kregen zij deze niet van de gemeente Medemblik

Anterieure overeenkomst

De anterieure overeenkomst is gesloten met Kino Steur en Gerda Langedijk en heeft betrekking op de voorgenomen realisatie van een woning met vrijstaand bijgebouw op het perceel grond gelegen aan de Simon Koopmanstraat 161 te Wervershoof. In de overeenkomst is onder andere het volgende afgesproken:















  • De Gemeente in het geval van een ontwikkeling die voldoet aan de regelgeving, de gemeentelijke beleidskaders en gemeentelijke voorwaarden, bereid is een ruimtelijke maatregel in procedure te brengen welke de ontwikkeling planologisch mogelijk maakt.
  • 2.Aanvragers dragen voor eigen rekening en risico zorg voor het aanleveren van alle benodigde informatie en (milieu) onderzoeken die de Gemeente nodig heeft voor de afhandeling van de aanvraag om een omgevingsvergunning.
  • 3.Aanvragers zijn een plankostenvergoeding aan de Gemeente verschuldigd ten bedrage van € 8.488,-.
  • 4.Gemeente behoudt volledig haar publiekrechtelijke verantwoordelijkheid en bevoegdheid ten aanzien van de ruimtelijke procedures.

Tegen de gesloten anterieure overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Nieuws Redactie

Wij zoeken correspondenten in de gemeente Medemblik, interesse? mail naar redactiemedemblikpraat@gmail.com De redactie van Medemblik Praat probeert zo foutloos mogelijk berichten te plaatsen, maar de redactie is geen robot en kan dus fouten maken. Ziet u een fout, mail dan even naar redactie@medemblikpraat.nl Heeft u iets te melden, mail naar redactie@medemblikpraat.nl Voor adverteren op de website mailt u naar info@hbpmedia.nl.

https://medemblikpraat.nl

Reageer op dit bericht