Kerstvertellingen en kerstzang tijdens kerstmarkt Wognum

WOGNUM – Twee monumentale panden in het hart van Wognum, de Protestantse kerk en boerderij Welgelegen, bieden onderdak aan een gevarieerde kerstmarkt. Deze markt wordt gehouden op vrijdag 8, vanaf 17 uur, en zaterdag 9 december, vanaf 10:00 uur. In de kerk staan kramen vol zelfgemaakte producten. Je kunt kerstballen versieren, er komt een cartoontekenaar en natuurlijk draait het Rad van Avontuur. Oliebollen, koffie, thee en taart zijn verkrijgbaar. Buiten worden kerstbomen verkocht.

Kerstvertelling

Vrijdagmiddag- en avond verzorgen leden van de plaatselijke toneelvereniging De Oefenschool een kerstvertelling voor jong en oud in en rond Welgelegen. In groepjes worden de deelnemers meegenomen van de kerk naar de boerderij terwijl een spannend verhaal verteld en gespeeld wordt.

Zaterdagmiddag bivakkeert de kerstman op de dars. Hij nodigt je uit om met hem op de foto te gaan. In het vierkant wordt die middag gezongen vanaf 11.30 uur tot 16 uur. Bij toerbeurt treden de koren Step by Step, de Moonliners en het Dickenskoortje op.

Kerstzang in het vierkant

Step by Step is een countrymuziekgroep met een heel eigen stijl. De Moonliners telt twaalf zangers en zangeressen. Onder leiding van Laura Tesselaar brengen zij een breed scala aan overwegend a capella muziek. Mede door de levendige presentatie waarbij muzikaliteit samengaat met showelementen en een snufje humor, oogsten de Moonliners veel waardering bij hun optredens.

Het Dickenskoortje bestaat uit zeven zangeressen uit Wognum: Joke Komen, Irma Loos, Erie Huisman, Lida Kok, Ella Jong, Marijke Roemer en Conny Dekker. In fraaie kledij uit de tijd van Charles Dickens zingen ze hun kerstrepertoire.

De opbrengst van het evenement is bestemd voor het jaardoel van de Protestantse gemeente Het Vierkant: het straatpastoraat in Hoorn en omgeving.

Kerstmarkt in de Protestantse kerk en in Welgelegen

Wanneer: vrijdag 8 december van 17 tot 21.30 uur en zaterdag 9 december van 10 tot 17 uur.
Vrijdag: kerstvertelling in de boerderij: verzamelen bij de kerk om 17.30 uur, 18.30 uur, 19.15 uur, 20 uur, 20.45 uur.

Zaterdagmiddag: vanaf 14 uur is de kerstman in de boerderij op de dars. Optredens bij toerbeurt door Step by Step, Moonliners en Dickenskoor van 11.30 tot 16.30 uur in het vierkant.

Foto (: Joyce4Photography