Kabelwerkzaamheden hoofdoorzaak slechte staat fietspaden

MEDEMBLIK – Cees Neefjes van de fractie van MORGEN! wilde van het college opheldering over de slechte staat van sommige van de fietspaden in de gemeente Medemblik. Sommige fietspaden bevinden zich in een erbarmelijke staat volgens Neefjes.

Dit ligt volgens de gemeente Medemblik aan de vele werkzaamheden die gaande zijn in de gemeente Medemblik met o.a. het aanleggen van glasvezelkabels door Delta Fiber. Dit heeft volgens de gemeente Medemblik er voor gezorgd dat er stukken straatwerk zijn aangebracht, waar het fietspad is opengebroken en dat zorgt weer voor oneffenheden. Het herstel is volgens de gemeente Medemblik al wel in de agenda gezet maar dan moeten wel alle werkzaamheden af zijn gerond.

Ook heeft Medemblik bij de overdracht van de wegen van het Hoogheemraadschap naar de gemeente Medemblik ook de hagen overgenomen van het Hoogheemraadschap. Medemblik: “We hebben in relatief korte tijd een maai- en onderhoudsbestek opgezet voor een groot nieuw te beheren areaal. De hagen zijn gedurende het eerste uitvoeringsjaar als aandachtspunt naar voren gekomen. Hier zijn aanvullende maatregelen op genomen en in een nieuw maaicontract worden hier gerichtere afspraken over gemaakt.

Ook krijgen de fietspaden in de gemeente Medemblik in het nieuwe beleidsplan wegen de hoogste prioriteit bij het bepalen van onderhoudsmaatregelen. Ten aanzien van het groenbeheer komt in het maaiseizoen al het onkruid in korte tijd omhoog. Hoewel de fietspaden belangrijk zijn, ligt de prioriteit in eerste instantie op de veiligheidsronde (kruisingen en eerste meter) voor het snelle verkeer omdat de risico’s daar het grootst zijn. Daarna worden ook de fietspaden aangepakt en de overige bermen.