Jochem Bos & Luca Ruijs in actie op het WK Jiu Jitsu in Kazachstan

budo

OPPERDOES – Jochem Bos (Opperdoes) en Luca Ruijs hebben zich gekwalificeerd voor het Wereldkampioenschap Jiu Jitsu welke van 22 t/m 26 augustus in Kazachstan gaat plaatsvinden. Achter dit duo schuilt een bijzonder verhaal. Jochem Bos van Budoschool Takken/Shi-Sen-Do werd al eens eerder tweede op een  WK maar zijn trainingspartner moest daarna stoppen met het Jiu Jitsu. Luca Ruijs van sportschool Kintaiko uit Woerden overkwam hetzelfde. Hij werd vorig jaar Wereldkampioen met zijn partner maar ook zijn partner stopt na dit hoogtepunt.

De beide scholen zijn vervolgens gaan samenwerken en werd dit nieuwe duo samengebracht. Beide zeer talentvolle wedstrijd jiu jitsuka’s dwongen al snel respect én resultaten af en bij de laatste European Cup eindigde zij al op een tweede plaats. De Bondscoach van de Judo Bond Nederland heeft vervolgens het duo geselecteerd voor deelname aan het Wereldkampioenschap is Astana/Kazachstan. Jochem en Luca komen uit in de klasse “Duo Games”  en dit is techniek vergelijkende wedstrijdvorm.

De afgelopen weken is het TeamNL trainingstraject afgerond waarbij de allerlaatste details zijn aangescherpt.  Op vrijdag zijn zij met de selectie vertrokken en zij komen op woensdag 23 augustus in actie. Gezien de status en ervaring van beide mannen is het minimale streven een Top-5 klassering.

Loading

One thought on “Jochem Bos & Luca Ruijs in actie op het WK Jiu Jitsu in Kazachstan

  1. Hanneke Druijf 22 augustus 2023 at 11:40

    Heel veel succes jongens jullie kunnen het.

Comments are closed.