Irene Schouten achtste op de 1500 meter

HOOGKARSPEL – Een herhaling van de start van afgelopen seizoen voor Irene Schouten, met de conditie zit het wel goed alleen ontbeert het Irene Schouten nog aan snelheid.

Afgelopen seizoen eindigde Schouten als de nr. 8 en daar eindigt ze nu ook weer. In de laatste race moest ze het opnemen tegen Joy Beune die al snel een gaatje wist te slaan en deze gestaag wist uit te breiden. Schouten eindigde op ruim een seconde van Beune.

Tekst gaat door onder de foto

Winnares werd teamgenote Marijke Groenewoud, die vorig weekend de eerste marathon van het seizoen wist te winnen en waar Schouten op een halve schaats afstand 2e werd, de verassing van de 1500 is toch wel Esther Kiel die lang eerste stond naar haar meerdere moest erkennen in Groenewoud. Antoinette Rijpma-De Jong werd derde. Joy Beune werd vierde en mag mee naar de eerste series van de wereldbekers.

Schouten haar favoriete afstanden, de massa start, de 3000 meter en de 5000 meter worden vanavond, massa start, zaterdag, 300 meter, en de 5000 meter die zondag wordt verreden.

Op de 5000 meter komen ook Bente Kerkhoff uit Oostwoud en Evelien Vijn uit Wieringerwerf aan de start, beiden zijn nog junioren en rijden in de opleidingsploegen