In het Emmapark in Medemblik besterven Esdoorns

MEDEMBLIK – Op pad met Kees Groot, teamleider van de Buitendienst bij de gemeente Medemblik, naar het Emmapark in Medemblik. Groot vertelt hoe de gemeente daar de Esdoorns laat besterven: “Bij het Emmapark wil ik graag een andere vorm van biodiversiteit laten zien. Verschillende Esdoorns die normaal zouden zijn gekapt, hebben wij hier expres laten staan. Om te zorgen dat de bomen voor omgeving geen gevaar meer opleveren bij bijvoorbeeld een storm hebben we de gevaarzetting er uitgehaald. Dit is het zodanig bijsnoeien van een boom dat de wind er weinig vat meer op heeft.

Esdoorns besterven

Door de Esdoorns op deze manier te laten besterven, zijn ze inmiddels behangen met schimmels en dienen ze onder meer als populair insectenhotel,” gaat Groot verder. “Spechten gebruiken de bomen nu ook voor hun nest. En het leuke is dat verlaten nesten van spechten vaak weer gebruikt worden door andere vogels of vleermuizen.”

Dit zelfde doen wij trouwens ook in het park in Twisk. Hier zijn bomen omgewaaid die we vervolgens netjes laten neerleggen. Waardoor hetzelfde effect kunnen bereiken, Interessante feitjes om bij stil te staan als je langs deze plekken in de gemeente komt.” besluit Kees Groot

2 gedachten over “In het Emmapark in Medemblik besterven Esdoorns

  1. Wat een onzin, ze hebben de afgelopen 2 weken vrijwel al het onkruid weggehaald. Dit is meer zeiken om het zeiken.

Reacties zijn gesloten.