In een paar uur tijd is van het geboortehuis van Jan Haakman weinig meer over

IMG 20230602 WA0060

ONDERDIJK – Jan Haakman(91) ontdekte zelf de brand in de aanbouw aan zijn woning, wist de buren nog te alarmeren en zorgde daarna dat hij het huis uitkwam. Wel moest hij zich nog even laten onderzoeken door de toegesnelde ambulancepersoneel, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Ondertussen was de brandweer al druk aan het blussen van de brand, en toen leek dat de brand uit was kwamen er ineens vlammen uit de woning waarna de Veiligheidsregio direct opschaalde naar zeer grote brand omdat in de woning van Jan veel hout verwerkt is, en omdat de belendende huizen dicht tegen die van Jan Haakman aan staan.

Al snel sloegen de vlammen uit het dak van de woning waardoor de brandweer met een uiterste inspanning de brand vanaf de grond en vanuit de lucht via de hoogwerker van de brandweer uit Enkhuizen de brand te lijf ging.

Een specialist onderzocht asdeeltjes op de aanwezigheid van asbest, hier krijgen de omwonenden zo snel mogelijk uitsluitsel over of er asbest is gevonden.

Rond 16 uur werd het sein brandmeester gegeven en mochten de omwonenden ook weer naar huis.

Voor Jan Haakman is de brand een groot drama, het huis waarin hij is geboren zou ook het huis worden waar hij zijn laatste adem zou gaan uitblazen. Alle hoop is nu gericht op de verzekeringsmaatschappij, veel Onderdijkers hopen dat Jan zijn huis kan laten herbouwen om zo weer op het oude nest terug te keren.

Foto: Inter Visual Studio / Daniëlle Rood

Loading